Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, emeklilerin bayram ikramiyesinde artış yaşanmamasına tepki gösterdi.

“HÜKÜMET ORALI BİLE OLMADI”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının “Emekliye bayram ikramiyesi” olarak bin 100 lira belirledik” açıklasına sert tepki gösteren Dr. Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz hafta emeklilerimizin ikramiyelerinin en az 4 bin 253 liralık net asgari ücret tutarına yükseltilmesi için Grup Başkanvekillerimiz nezdinde bir kanun teklifi sunduk, Hükümet oralı bile olmadı” diye konuştu.

“YANLIŞTAN DÖNÜN”

Ağırlaşan hayat şartlarından, pahalılıktan, ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin başında emeklilerin geldiğine dikkat çeken Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“TÜRK-İŞ Mart ayı açlık sınırını 4 bin 928 lira olarak açıkladı. Bu sınırın altında maaş alan emekliler büyük bir beklentiye girdi, ne yazık ki bu beklentilerini boşa çıkardınız. Yazık, günah değil mi? Allah'tan korkmuyor musunuz? 13 milyona yakın emeklimiz, bırakın bayram yapmayı, elektriğini, suyunu, kirasını dahi ödeyemiyor, torunlarına beş kuruş harçlık veremiyor. Emeklinin maaşı da ikramiyesi de enflasyonun altında ezim ezim eziliyor. Gelin, bu yanlıştan dönün, emekliyi artık görün ve hakkını teslim edin.”