Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Türkiye'de yaklaşık Ülkemizde 10 milyona yakın engelli yurttaş bulunuyor. Herkesin aynı zamanda engelli adayı olduğu unutulmadan, toplumda engelli yurttaşlarımız için duyarlılık ve farkındalık oluşturmak zorundayız. Biliyoruz ki, engel yoktur ve engelleyenler vardır" dedi.

"DERHAL ATAMA YAPIN"

Türkiye'de engelli yurttaşların karşılaştığı en büyük sorunlarından birisinin de kamuda ve özel sektörde istihdam konusu olduğuna dikkat çeken Barut, şunları kaydetti:
"Kamu ve özel sektörde belirli oranda engelli personel çalıştırma zorunluluğu bulunsa da bu kontenjan doldurulmuyor. Bu durum sağlık, sosyal, kültürel ve ekonomik problemlerle boğuşan engelli yurttaşlarımızı daha da mağdur ediyor. Sayıları 100 bini aşan engelli memur adayları 2018'de yapılan EKPSS'den yetersiz alım olduğu için hala atanmayı bekliyor. Yaklaşık 5 ay sonra yeni bir EKPSS yapılacak. Yüksek puanla hala atanmayı bekleyen lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunu engelli memur adaylarımızın sesini duyun artık! Meclis'e sunduğumuz engelli istihdam oranını arttırmayı amaçlayan yasa teklifimizin hala gündeme alınmamasını kabul etmiyoruz. Bu teklifimize destek verin!"