8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Adana İl Başkanı Mehmet Eraydın, kadınların toplumsal yaşamda hak ettikleri yerde olmadığına dikkat çekti. Eraydın mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kadınların olmadığı bir toplum düşünülemez. Kadınların sahip olduğu haklar ve toplumsal yaşamda oynadıkları etkin rol, o ülkenin gelişmişlik düzeyiyle paraleldir. Toplumsal yaşamın direği olan kadınlarımızın taşıdığı sevgiyi, merhamet ve şefkat duygusuna bugün kadınlarımız daha çok ihtiyaç duymaktadır. Yaşamın her alanında şiddet olaylarının mağduru konumundaki kadınlarımıza ne yazık ki hala ikinci sınıf insan gözüyle bakılabilmektedir. Bu durumun kabul edilebilmesi mümkün değildir.
Yoksulluğun ve cehaletin en büyük bedelini de ödemek zorunda bırakılan kadınlarımızın toplumsal ve siyasal hayata etkin katılımının sağlanması bir zorunluluktur. Kadınların yer almadığı yönetim biçimleri demokrasi değildir. Demokratikleşme iddiasındaki ülkemizde de kadınlarımızın bu sorunlarının çözümün yönelik yasal düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır ve bu düzenlemelerin hazırlığında bizzat kadınlarımızın yer alması sağlanmalıdır. Bu, demokratik yönetim anlayışının gereği olmasının ötesinde bir insanlık görevidir. Toplumsal yaşamın her alanında kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olduğu, sevginin ve dolayısıyla barışın hakim olduğu bir ülke ve dünya dileklerimle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kutluyorum.”