TBMM Genel Kurulu tarafından ilk kez Kamu Baş Denetçiliğine seçilen ve bir süre önce Mecliste yemin ederek görevine başlayan Mehmet Nihat Ömeroğlu ile yeni Denetçi Yardımcıları Mehmet Elkatmış, Serpil Çakın, Abdullah Cengiz Makas ve Zekeriya Aslan’ı ziyaret eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri; AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi denetçilere görevlerinde başarılar dilediler.

Mehmet Nihat Ömeroğlu’nun makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Milletvekilleri, Meclis Başkanlığı’na bağlı bulunan Kamu Denetçiliği Kurumunun vatandaş ile devlet arasında önemli bir köprü görevi üstleneceğini belirterek, AK Parti’nin çözümün bir parçası olmak iddiasıyla yola çıktığını ve 10 yıllık iktidarı süresinde ise her alanda çözüm üreten bir siyasi parti olarak yoluna devam ettiğini söylediler.

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halkın içinden gelen biri olarak halka her zaman çözüm sunduğunu ve Milletvekillerine de bunu tavsiye ettiğini ifade eden AK Partili vekiller, “Şu anda ziyaret ettiğimiz Kamu Baş Denetçiliği Kurumu da halkın sorunlarına çözüm için kurulmuştur. Gelişmiş demokrasilerde bulunan Kamu Denetçiliği Kurumu ile bugüne kadar birçok ilki başaran AK Parti bir ilke daha imza atmıştır. Bu kurum halkımıza hayırlı ve güzel işler yapacaktır. Kamu Denetçiliği Kurumu devlet ile vatandaş arasındaki sorunların pratik bir şekilde çözümünü sağlayacak ve böylece mahkemelerin yükünü de hafifletmiş olacaktır” diye konuştular.

Türkiye’nin ilk Kamu Denetçisi olan Mehmet Nihat Ömeroğlu ise kurumun hızla teşkilatlanması için yoğun çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, kurumun amacına uygun çalışması için büyük çaba harcayacaklarını kaydetti.

Ömeroğlu,  hukuka ve kanunlara uygun, vicdanı kanaatini ortaya koyarak 39 yıldır yargıçlık görevi yürüttüğünü belirterek, ''Bundan sonra da aynı şekilde, hukukun üstünlüğünü esas alarak, hukuk çerçevesinde ve adil bir anlayış içerisinde, hakkaniyete uygun görev yapacağımızdan kamuoyunda kimsenin şüphesi olmasın. Bu kuruma, gerçek ve tüzel kişiler başvurabilecekler. Dilenirse başvurular gizli tutulacak. Ancak bu kuruma başvuruda bulunulabilmesi için idari başvuru yollarının tamamının tüketilmesi zorunlu olacak“ dedi.