Erdoğan, yaptığı yazısı açıklamada, Alparslan Türkeş’in ürettiği fikirlerle yoğrulan Türk gençliğinin, vatan toprağının kutsallığının bilince olduğunu bu sebeple de iç ve dış düşmanların önündeki en büyük engeli teşkil ettiklerini söyledi. “Türk milletinin bekası için mücadele edenler, öncelikle merhum Türkeş’i iyi tanımalı ve doğru anlamalıdır.

Onun fikirlerinin idraki; yaşantısı ve eserlerini doğru kavramakla mümkündür” diyen Erdoğan şunları kaydetti:
“Fikir hareketleri ve temsilcilerini anlamak öncelikle yeterli kültürel alt yapıya sahip olmakla mümkündür. Merhum Başbuğ, bugünün Türk gençliğine çok kıymetli bir miras bırakmıştır. Bu miras, millet ve vatan sevgisinin ölümsüz olması gerektiğinin yanında bilimsel değerlerle ortaya konulmasıdır. Merhum Başbuğumuzun Türk milletinin refah, huzur ve gelişiminden başka bir ülküsü olmamıştır. Bu uğurda Türk Milliyetçiliği çok çileli bir yol kat ederek, aziz milletimizin birliği, vatanımızın bütünlüğü konusunda vazgeçilmez referans haline gelmiştir.1944 yılında olduğu gibi bugün de bu vatan için can veren Türk gençleri ile bu vatana kast eden vatan hainleri aynı kefeye konulmak istenmektedir.
Milliyetçi Hareket Partisi bugün O’nun yolunda dimdik yürümektedir. Lideri Devlet Bahçeli ile Türk Milliyetçiliği fikri gün geçtikçe serpilip büyümektedir. Milliyetçi Hareket, vatanını ve milletini her şeyden çok seven Türk milletinin partisidir. Senin yolundayız, senin fikirlerinin ışığında yürümeye çabuk adımlarla devam edeceğiz Ay-Yıldızlı Bayrak altında yüce Türk Milleti’nin bekası yolunda yılmayacağız, bıkmayacağız, vazgeçmeyeceğiz.”