Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. İşte Erdoğan’ın konuşmasından önemli satır başları:

“15 Temmuz dünya demokrasi tarihinin en şanlı başarısı olarak kayıtlara geçmiştir. Türkiye’yi terör örgütleri vasıtasıyla kuşatmayı planlayanlara cevabızımı teröristlerin doğrudan inlerine girip tepeleyerek verdik. Nerede ülkemize doğrultulmuş bir silah varsa üzerine gidip imha etmeye devam ediyoruz.”

ÖĞRENCİ BURSU 550 TL
“Kalkınma, büyüme, yatırım,  refah,  mücadelesini de asla ihmal etmedik. Eğitim hükumetlerimizin harcamalarında hep birinci sırada yer aldı. 12 yıllık kademeli zorunlu eğitime geçtik. Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum.”

ÖĞRENCİ BURSLARINA YÜZDE 10 ARTIŞ
“2020 Ocak ayı itibarıyla lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu 500 liradan yüzde 10 artışla 550 liraya çıkıyor. Öğrenim kredisi rakamları Ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak. Hayırlı olsun.”

PARLAMENTER SİSTEM ELEŞTİRİSİ
“Gazi, parlamenter demokrasiyle mi idare etmişti ülkeyi. Dünyada başkanlık sistemi ve yarı başkanlık sistemleri önde gelen sistemler olarak yer buluyor. Bu rahatsız ediyor. Millete gidildi, millet cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ dedi. Er veya geç hani egemenlik kayıtsız şartsız milletindi? Milletimiz buna yüzde 52 ile evet dedi mi? Bundan sonra sizin konuşmanız lafıgüzaftır.”

EKONOMİK VERİLER

“CHP’nin parti sözcüsü çıkmış güya ekonomiden biraz anlarmış. IMF’ye bizim borcumuz yok. İktidara çamur atmak derdinde. Atamazsın, zaten IMF olayını bu milletin başına dert eden sizsiniz bunu peyderpey azaltan da bizim. IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi arkadaşlara dedim ki verin. Sonra baktılar ki bu çılgın Türklerin sağı soğu belli olmaz heralde verecekler almaktan vazgeçtiler.”

TEK HANELİYE DÜŞTÜK ENFLASYONDA
“Bu faizi düşürmekten başka çaremiz yok. Bunu düşürdükçe enflasyon düşer. Önceki merkez bankasını görevden aldık. Çünkü laf dinlemiyor adam, Yeni arkadaşımıza dedik ki faiz oranlarını düşüreceğiz. Bu adımlar atılınca hava değişti tek haneliye düştük enflasyonda. Döviz kurunu nispeten durgun hale getirdik. Araç ve konut kredilerindeki düşüş bu piyasaları yeniden canlandırdı. Türkiye’nin masa başında tezgahlanan kumpaslarla yıkılamayacağını inşallah herkes görmüştür.”

HA APO HA FETO HİÇ FARKI YOK
“Eyy batı. Diyarbakır’daki il teşkilatının önündeki anneleri niye görmüyorsunuz. Siz ikircikli de değilsiniz siz çok yüzlüsünüz. Bu sabah bir kardeşimiz Resulayn’da şehit oldu. Bütün bunlar kat ve kat fazlasıyla bunun bedelini bu teröristler ödeyecek. En son terörist bitinceye kadar bu devam edecek. Kimse bizden bunu durdurmamızı beklemesin. Daha öncesinde ASALA terör örgütü 100 saldırı gerçekleştirmiş 40’a yakın vatandaşımızı şehit etmişti. Tepki verdiler mi hayır, Türkiye’nin bu uzun terörle mücadele savaşı kullanışlı bir malzeme olarak görülüyor. Tüm milletlere güvenli bölge çağrı yaptık. hiçbiri kılını kımıldatmadı. Gezi olaylarından çukur olaylarına kadar vandalların teröristlerin yanında bunlar saf tuttular. 15 Temmuz gecesi bazıları darbecilere olan desteklerini bile ifşa etmekten çekinmediler. Milletimiz mücadelemize destek verince hüsrana uğradılar. 99 yılında Amerika’ya sığınan teröristbaşı FETO acaba neden Amerika’da tutuluyor? Bulunmayan bir hint kumaşı değil, FETO bir projedir. ABD’de 400 dönüm arazi üzerinde yaşamaktadır.”

“DEAŞ’ın başı kendini öldürdü, intiharını yaptı. İyi de bunun dışındaki olaylar gerçekleştiğinde neden sizler de desteğinizi vermiyorsunuz. Bu adam benim 251 kardeşimi şehit ettiler. Bunun bir bedeli olmayacak mı? Ha Apo, Ha FETO hiç farkı yok.”

ASKERİMİZİ ÇEKİYORUZ DEDİLER ÇEKMEDİLER
“Askerimizi çekiyoruz dediler çektiler mi hayır. Bu örgütleri terör örgütü olarak kabil etmediklerini ortaya koyuyarlar. DEAŞ’a kazanılmış başarının karşısında ülkemizin yanında bulunan kimse yok. Bunlar kendileri zaten DEAŞ ile birlikte hareket ediyorlar. Olmadık çabalarla Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalıştılar.”

“Savanma Sanayi alanında örtülü bir ambargoya maruz kaldık. Bir basit tabancanın bile bize satışını engellediler. Madem stratejik ortağız bunlar nedir, bunları neden yapıyorsunuz? Sınırlarımıza yapılan saldırıları engellemek için hava savunma sistemlerini bize satmadıkları için gidip Rusya’dan S-400’leri aldık. Parasını ödediğimiz F-35’leri bize satmak istemediler. Dünyada her şeyin bir alternatifi var, yeter ki parasını ver.”

‘BUGÜNKÜ MEKTUBUMUZ BU KADAR’
“Bu tehditlere rağmen Barış Pınarı harekatını başlattık. Şimdi yine her gün birileri çıkıp meclislerinde bizim için hiçbir hükmü olmayan kararlar alıyorlar. Bizi eleştirenler durmaya gere çekilmeye zorlayanlar teröristler karşısında böyle kararlı bir duruş sergilememiştir. Türkiye bunlara mı eyvallah edecek. Bize isteklerini dikte etmeye çalışanlar bizim sadece milletimizden emir alacağımızı bilmiyorlar galiba. Türkiye Suriye ve Irak topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelesini sürdürecektir. ABD ve Rusya ile bir mutabakat yaptık. Bizi teröristleri çıkarttık laflarıyla aldatamazlar. Teröristler bu bölgelerden arındırılmış değil, petrolü çok severim dediği zaman petrolün yanında bu teröristler var. Şu anda güvenlik güçlerimize saldırı düzenliyorlar, bu duruma seyirci kalmayacağız. Türkiye ile eşit şatlarda anlaşmaya hazır olan herkese kapılarımız açıktır. Evet bugünkü mektubuz bu kadar… “