CHP’de yerel seçime doğru Meclis üyelikleri için de Aday Adaylıkları başvurusu yapılırken, bu isimler arasında olan genç siyasetçi İnşaat Mühendisi Muhammet Erginkara, alışılagelmiş siyasi söylemleriyle ön plana çıktı. En büyük hayalinin Yüreğir Belediyesini yönetmek olduğunu ifade eden Erginkara, lafı eğip bükmeden ve gerçek amacını saklamadan dürüst şekilde kendini ifade eden söylemleriyle dikkat çekti.

“HAYALİM YÜREĞİR BELEDİYESİ’Nİ YÖNETMEKTİR”

“Siyasete ilk girdiğim andan itibaren en büyük hedeflerimden ve hayallerimden biri Yüreğir Belediyesini yönetmektir” diyen İnşaat Mühendisi Muhammet Erginkara, “Bu büyük hayalim ve hedefim doğrultusunda Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı başvurum ilk adımımdır” dedi.

“NEDEN RAHMETLİ EŞBERK’İN BAŞARISINA, BAŞARI EKLEYEMİYORUZ?”

Kuruluşunda Sol ve Sosyal Demokrasi olan Yüreğir Belediyesini yıllarca farklı partilere kaybetmiş olmanın burukluğunu yaşadığını kaydeden Erginkara şöyle konuştu;

“Yüreğir Belediyesini neden alamıyoruz? Neden 89 ruhunu yeniden oluşturamıyoruz? Neden rahmetli Eşberk’in başarısına biz de bir başarı ekleyemiyoruz? Tüm bu ve buna benzer sorular üzerine genç yaşta girdiğim siyaset arenasında sürekli analiz ve gözlemlerde bulundum.  Bu analizlerim sonucu Yüreğir Belediyesini kazanamamamızın en büyük sebeplerinden biri, halktan kopuk bir siyaset anlayışı bir diğeri ise aynı yüzler… En büyük nedenlerden dediğim aynı yüzler hakkında şunu da söyleyebilirim siyasette bazı istisnalar hariç maalesef yüzü eskimiş isimlerin iddiaları halkta karşılık bulmuyor. Halk yeni söylemler yeni isimler istiyor…. Gençlerin siyasette olması sürekli yenilene yüzlerle halk karşısına çıkmak her genç beyinden yeni söylemler üretmek partilere seçimlerde başarıyı getirir”