Mecliste grubu bulunan partiler saldırıyı ortak bir açıklama yaparak kınarken Başkan Soner Çetin “Olayın faillerinin en kısa sürede tespit edilip hak ettikleri cezaya çarptırılması temennimizdir’’ diye konuştu
ESENDEMİR’E SALDIRI MECLİS’TE KINANDI
Çukurova ve Adana Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi CHP’li Mehmet Esendemir’e belediye binası çıkışında önceki gün yapılan silahlı saldırı hem Çukurova Belediye Meclisi’nde partilerin ortak açıklamasıyla hem de Başkan Soner Çetin tarafından kınandı. Esendemir’i hastanede ziyaret eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, meclis toplantısını “Meclis üyesi arkadaşımıza geçmiş olsun. En kısa zamanda sağlığına kavuşup aramıza dönmesini diliyoruz’’sözleriyle açtı.

‘’BELEDİYE ÖNÜNDE OLMASI MANİDARDIR’’
Son dönemde yaşanan mafyatik olayların varlığına dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bu tip olayların karşısında bir ve beraber olmanın ne kadar önemli olduğunun altını çizdiği konuşmasında sözlerine şöyle devam etti: ‘’Önceki gün belediyemiz önünde meclis üyesi arkadaşımıza yapılan saldırı hepimizi çok üzdü. Son dönemlerde bu tarz mafyatik olayların yaşanması düşündürücü ve üzücü olduğu gibi bu tür vakalar Adana’mızın imajını da kötü etkilemektedir. Yaralama olayının belediyemiz önünde yapılmış olması da oldukça manidardır. Olayın faillerinin en kısa sürede tespit edilip hak ettikleri cezaya çarptırılmasını temenni ediyoruz. Adalet ve Emniyet gereğini yapacak, olayı aydınlatacaktır.

3 PARTİ’DEN ORTAK KINAMA
Meclisin çarşamba akşamı yapılan oturumunda CHP grubu adına İsmail Özgen, MHP grubu adına Süleyman Buldur, AK Parti grubu adına Adil Yiğenler söz aldı. Mehmet Esendemir’e yapılan saldırıyı kürsüye birlikte gelerek kınayan meclis üyeleri,‘’Çukurova Belediyesi’nde meclis üyeleri, bürokratlar ve tüm çalışanlar birlik ve beraberlik içindedir, kenetlenmiştir ve bu beraberlik asla bozulmayacaktır. Böyle bir saldırının gerçekleşmiş olması sebep her ne olursa olsun kabul edilebilir bir durum değildir. Bu çirkin, kirli ve menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz’’ diyerek saldırıya olan tepkilerini dile getirdiler.