CHP PM Üyesi Gökçe Pişkin, kadının ev ekonomisini çekip çeviren kişiler olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’de kadınlar çaresiz değildir.” Dedi.

Gökçe Pişkin, Çukurova Belediyesi tarafından kurulan Yaşam Çadırını gezen ve burada ürettiği el emeği göz nuru eserleri satarak aile bütçelerine katkı sağlayan kadınları ziyaret etti. EVKAD Başkanı Sema Turan Yapıcı, Yaşam Çadırında 55 kadının görev yaptığını kaydetti. EVKAD çalışmaları hakkında da CHP PM Üyesi Gökçe Pişkin ile görüş alış verişinde bulunan Sema Turan Yapıcı, Yaşam Çadırında erkeklere kota uyguladıklarını kaydetti.

İşgücüne katılım olarak değerlendirilmeyen ev kadınlarının, günümüzün sosyal anlamda desteklenmesi gereken en önemli yapılarından birisi olduğunu ifade eden CHP PM Üyesi Gökçe Pişkin, şöyle konuştu:

“Bugün her ailede kadının ev ekonomisini çekip çeviren kişi olması da göstermektedir ki Kadınlar, üretim ve istihdam noktasında erkekler kadar başarılı olabilecektir.

El emeklerini, örgülerini, nakışlarını satarak aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalışmak isteyen kadınlar için Çukurova Belediyesiyle birlikte Ev Kadınları Derneği’nin açmış olduğu bu çadır da Adana’daki ev kadınlarımızın neleri başarabildiğini gösterme noktasında ciddi bir örnektir.

ÇARESİZ DEĞİLLER

Ev kadınları da el emeği ürünleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunurken, kadınları eve hapsetmek, onların girişimciliğini köreltmek gelecek vizyonu olan Türkiye açısından bir çelişkidir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak hazırladığımız Aile Sigortası projesi de, ev kadınlarını sigorta kapsamına almayı ön görürken sosyal eşitliğin sağlanması noktasında Türkiye’nin ihtiyacı olan bir projedir.”