Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Adana Grubu, “Yanımızda olanın yanında olacağız” diyerek 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, Adana Büyükşehir’de ve ilçelerde ‘Millet İttifakı’nın adaylarını destekleyeceklerini açıkladı. Erken emekliliği de mezarda emekliliği de istemediklerini belirten EYT’liler tabutlu, kefenli ve ATM’li basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Adana İl Başkanlığı’nı kalabalık bir grup halinde ziyaret eden EYT Adana Grubu, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut ve Müzeyyen Şevkin’le birlikte basın açıklaması yaptı.

DÜNYADA GERİYE VE HALKIN ZARARINA İŞLETİLEN TEK KANUN

Bazı EYT mağdurlarının “Mezarda emekliliği” temsilen kefenle katıldığı basın açıklamasında EYT Adana Grubu adına konuşan Taşkın Can, dünyada EYT yasası dışında geriye ve halkın zararına işletilen başka bir kanun olmadığına dikkati çekerek, yasanın hem anayasaya hem de evrensel hukuk kurullarına aykırı olduğunun altını çizdi.

TÜRKİYE’NİN EN GENİŞ SİVİL TOPLUM YAPILANMASI

EYT mağdurlarının 15-20 milyon arasında oy potansiyeline sahip Türkiye’nin en geniş sivil toplum yapılanması olduğunu dile getiren Taşkın Can, Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler olan AKP ve MHP’nin seçim beyannamelerindeki EYT için vaatlerini hatırlatarak, “Ancak seçimler bittikten sonra EYT’ye türemişler, fırsatçılar, çift dikiş, yük, boş işler ve gündemimizde yok dendi” diye konuştu.

“ERKEN EMEKLİLİK İSTEMİYORUZ”

EYT mağdurlarının asla erken emeklilik de mezarda emeklilik de istemediğinin altını çizen Taşkın Can, “Sadece hakkımız olanı istiyoruz” şeklinde konuştu.

“BU SEÇİMİN KADERİNİ EYT BELİRLEYECEK”

Millet İttifakı’nı kuran CHP ve İYİ Parti’nin EYT’liler için verdiği mücadelenin ve desteğin çok önemli ve anlamlı olduğunu vurgulayan Can, “EYT Adana olarak yerelde Adana’da hem CHP’nin hem İYİ Parti yönetimlerinden, milletvekillerimizden ve millet ittifakı belediye başkan adaylarından çok destek gördük.EYT içinde her partiden kaderdaşımız var. EYT siyasi değil siyaset üstüdür. Ancak, EYT sorununu yaratanlar siyasilerdir. Siyasileri de seçen bizleriz. EYT’liler olarak siyasi görüşleri bıraktık ve bu seçimin kaderini EYT belirleyecek diyerek yola çıktık” ifadelerini kullandı.

“YANIMIZDA OLANIN YANINDA OLACAĞIZ”

Seyhan Belediye Başkanı ve Büyükşehir  Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar’a, Çukurova Belediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin’e, Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay’a, Sarıçam Belediye Başkan Adayı Mehmet Koca’ya EYT’ye verdikleri sonsuz destekten dolayı teşekkür eden Taşkın Can, ““Yanımızda olanın yanında olacağız” dedi.

EYT mağdurlarının 31 Martta sandıklara oy kullanmaya gittiğinde tercihlerinin kendilerine destek verenlerden yana olacağını kaydeden Can, “ Adana Büyükşehir’i, Çukurova’yı, Seyhan’ı, Yüreğir’i, Sarıçam’ı ve diğer ilçeleri EYT’nin hep yanında olanların, hep destekleyenlerin kazanması için oy kullanıp sandıklara da sahip çıkacağız” diye konuştu.

“CHP HER ZAMAN EMEKTEN, HAKTAN, ADALETTEN YANA”

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi de CHP’nin her zaman emekten, haktan ve adaletten yana olduğunun altını çizerek, “Haklı mücadelenizin her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.

“MAĞDURİYET MAHKUMİYETE DÖNÜŞTÜ”

TBMM’de EYT mağduriyetinin giderilmesi için verdikleri mücadeleyi aktaran Adana Milletvekili Ayhan Barut ise “Bugün mağduriyet ne yazık ki mahkûmiyete dönüşmüştür ancak haklı mücadeleniz sürmekte ve biz de yanınızdayız” dedi.

“CUMHURBAŞKANI YARDIMCILARI VE BAKANLAR ÇİFTE MAAŞ ALIYOR”

27 Aralık 2018’de de çıkarılan kararnameyle, Cumhurbaşkanı yardımcılarının ve bakanların çifte maaş alabildiğini aktaran Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, “Biz sizin hakkınızı alabilmeniz için her zaman yanınızdayız” şeklinde konuştu.

“EYT’YE HARCANACAK PARANIN FAZLASI BAŞKA YERLERE HARCANIYOR”

EYT mağduriyetinin giderilmesi için önceki seçimlerde CHP’nin yanı sıra İyi Parti ve MHP’nin de seçim beyannamelerinde bu yönde vaatleri bulunduğunu hatırlatan Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Seçimler bitti ve Meclis’te EYT konusu gündeme geldiğinde CHP, İyi Parti ve HDP mağduriyetin sonlanması yönünde destek verdi ancak MHP bu desteği vermedi. Yani EYT, Emeklilikte MHP’ye takılanlara dönüştü. Verilen sözler yerine getirilmelidir. Ayrıca EYT’ye harcanacak paranın çok daha fazlası başka yerlere harcanıyor. Sadece sarayın masrafı bile bunu fazlasıyla karşılar” diye konuştu.

“HAK GASPI”

EYT mağduriyetini “hak gaspı” olarak değerlendiren Adana Milletvekili Orhan Sümer de, “EYT’lilerin haklı mücadelesinde her zaman yanlarındayız” şeklinde konuştu.