Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bu kez Aytaç Durak'ın yerin seçilen AK Parti adayı Mahmut Çelikcan'a kimin oy verdiği tartışılıyor.
Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in başkanlığında toplanan mecliste gündem dışı söz alan CHP'li Bekir Sıtkı Özer, kişilikleri malum kalemlerin, 'takma isimlerle' başkan vekili oylama sonuçlarından dolayı kendilerine kinlerini kustuğunu söyledi.

Yapılan kimi haberlerle CHP'nin kamuoyunda linç edilmek istendiğini belirten Özer, "Telaşınızı anlıyoruz. Gazetecilik yapmadan yıllardır nemalandığınız belediyeden kaynaklarınızın kesileceği ruh hali içindesiniz. Korkmayın siz de bu bukalemun yüz oldukça her başkana çabucak kaynaşırsınız." dedi.

Kürsüde bir yerel gazeteyi gösteren Özer, yapılan yayınlarla -akıllarınca- CHP'nin bölünmek istendiğine işaret etti. Özer, şöyle devam etti: "Oylamadan önce bizleri arayıp 'MHP'ye 2 oy verilir mi? Kahramanmaraş, Çorum katliamlarını unutmayın.' diyenler şimdi utanmadan içimizde hain mi arıyor? Başkan vekilliğindeki son oylama bizleri günah keçisi yaptı. Partimize çamur attıran ve bu pis iğrenç oyuna alet olan medya ile adalet önünde hesaplaşacağız."

Büyükşehir Belediyesi 2009 yılı faaliyet raporu üzerine söz alan CHP'li Meclis Üyesi Halil Tüm ise faaliyet raporunda TÜMAŞ, bilanço ve gelir-gider tablolarının verilmediğini kaydetti. Mali bilgi diye sadece 3 kalemin verildiğini açıklayan Tüm, böyle bir inceleme ve denetimin olamayacağını ifade etti. Tüm, şöyle konuştu: "Beldetaş'ta aynı durum söz konusu. Tek kelime ile geçiştirilen ÇUFAŞ'ın 2009'da 98.439 TL zarar etti belirtiliyor. Ne aldınız, ne sattınız, ne ödediniz. Hiçbir bilgi göremiyoruz. Şehrin bütün ileri gelen kurumları oraklık yapacak ve bir tane fuarcılık şirketini zarar etmekten kurtaramayacak. Bu durumu meclisin takdirine bırakıyorum."

Raporda Adana İmar İnşaat ve Koza A.Ş. ile ilgili de bir verinin yer almadığını anlatan Tüm, belediyenin yine kuruma ait kişilerce denetlendiğini söyledi. Belediyenin özel ve bağımsız denetçilerle inceletilmesini isteyen Tüm, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı'nın hedeflerini gerçekleştirmemiş olmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

Kent Konseyi bilgilendirme toplama ve araştırma giderleri için 330 bin TL. hedeflendiğini ancak 642 bin TL harcandığına işaret eden Halil Tüm, konseyin özel bir oturumda tartışılmaya açılmasını önerdi. Adana Metrosu diye bilinen hafif raylı sistem için belediyenin Hazine Müsteşarlığı'na 505 milyon 305 bin 296 TL borçlandığını dile getiren Tüm, bu borcun 390 milyon 271 bin 404 lirasının yeniden yapılandırıldığını ve belediye paylarından yüzde 40 kesinti yapıldığını belirtti.

Tüm, "Adana hafif raylı sistemi için yurt dışı kreditör kuruluşlardan alınan borç ana para ödemelerine 2010'da başlamıştır. Bunların bakiye tutarı 344 milyon 882 bin 216 TL.'dir. Planlandığı gibi giderse 2023 yılında bitecektir." dedi.

Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel ise hedeflerini tutturamayan Strateji Daire Başkanı'nın politika ile uğraşmaktan kendi uğraş alanıyla ilgilenmediğini savundu. 2009 yılı faliyet raporu oy çokluğu ile onaylandı.