"DAR GELİRLİLERE FATURA DARBESİ"

Bu kapsamda Çukurova Gençlik Kolları'da Duygu Kafe civarında zamları protesto edip, "Zam Duvarı" adını verdikleri tabela astılar. Zam Duvarına vatandaşlar, faturalarda meydana gelen fahiş artışları protesto içeren yazılar yazdılar.    

CHP'den 81 ile Zam Duvarı Asıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektriğe yapılan zamlar geri çekilene kadar faturasını ödemeyeceğini açıklamasının ardından CHP Gençlik Kolları da ‘zam duvarı’ kampanyası başladı. CHP Gençlik Kolları, yurttaşlardan, 81 ilde meydanlara branda gererek oluşturduğu bu duvarlara yüksek gelen faturalarını asmalarını ve zamlara karşı tepkilerini yazmalarını istedi. 

"Esnaf ve Dar Gelirlinin Yanındayız"

Kampanyaları hakkında yazılı açıklama yapan CHP Çukurova Gençlik Kolları Genel Başkanı Anılcan Hacıboncuk, zorunlu gider kalemi olarak tabir edilen faturalara gelen zamların vicdana sığmayacağını vurgulayıp  şunları söyledi:

"Yüksek enflasyon ve her geçen gün çekilmez hale gelen hayat şartları, yurttaşlarımızı yoksulluğun dibine sürüklemektedir. Son gelen zamlarla daha da perişan olan yurtaşlarımızın sesi olmak için; bütün Türkiye'de gençlik kollarımız sahadalar ve zamların geri çekilmesi için çeşitli eylemlerde bulunuyoruz. Zam duvarında halkımız şikayetlerini duvara yazacak, faturalarını duvara asacak ve duvarlarımızı sürekli Adana'nın değişik yerlerinde açık havada sergileyeceğiz. Gelen zamları yaptırdığımız broşülerle de vatandaşlarımıza dağıtıp, anlatacağız. 15 ilçemizin meydanlarında; vatandaşımızın özgürce tepkisini paylaşabilmesi için Zam Duvarını açtık. Hepimizi derinden etkileyen bu zamlar geri kaldırılana kadar halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz”