Başkan Fikret Yeni, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95'inci yıl dönümünün heyecanla kutlandığını belirterek, "Bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız" dedi.

Bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günü olduğunu vurgulayan Yeni, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Bu son derece anlamlı duruşumuzla beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Biz, en zor şartlara ve bütün imkansızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz. Türkiye Cumhuriyeti, bugün demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasının yanı sıra bölgesine de istikrar ve refah sağlamaya çalışan bir ülke haline gelmiştir.
Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."