Bu konunun medyaya yansımasının ardından CHP İl Başkanı Ayhan Barut konuyla ilgili açıklama yaptı. Barut, kişiselleştirilmiş eleştirileri kınadığını belirtiken, CHP Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven'in'de uyarıldığını belirtti.
CHP İl Başkanı Ayhan Barut'un Sosyal medya hesabında yaptığı açıklama şöyle;

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçilmişleri Türkiye genelinde partimizin ilkeler doğrultusunda sosyal demokrat anlayışla halka hizmet etmektedir. Gerek il ve ilçe örgütlerimiz, gerek kadın ve gençlik kollarımız, gerek milletvekillerimiz gerekse belediye başkanlarımızın bugün öncelikli görevleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerelde ve genelde iktidarı için çalışmaktır. Partimizin seçilmişlerini sosyal medyada, basında ve kamuoyunda tartıştırmak hiç kimsenin hakkı da haddi de değildir. Bu en doğruyu bulma adına elbette ki herkes eleştirilebilir ancak eleştiriler yol arkadaşlarımızı yıkmaya, yaralamaya yönelik değil yapıcı, doğruyu gösterici nitelikte olmalıdır. Ayrıca bu yapıcı eleştirilerin dillendirileceği, tartışılacağı yerler danışma kurulu toplantıları ve partimizin yetkili organlarıdır. Partimizin tüm üyeleri bu hassasiyetle hareket etmeli, 2019’da yerelde ve genelde iktidara en yakın parti olan CHP’yi kamuoyu önünde olumsuz tartışmalara çekecek davranışlardan kaçınmalıdır. İl örgütü olarak iki yıldır bu hassasiyetle hareket ediyoruz. Bugün parti içinde bu anlayışa uymayan her türlü davranışı da yakından takip ediyor, bu tür konularla ilgili gerekli görüşmeleri yapıp, yapılması gereken adımları atıyoruz. Hedefimiz yerelde de genelde de CHP’yi iktidara taşımak olduğu gerçeğinden yola çıkarak bundan sonraki süreçte de tüm partililerimizin bu gerçekliğe göre hareket edeceğine olan inanıyoruz. 
Bu bağlamda, başka bir siyasi partinin ilçe başkanının sosyal medya üzerinden Türkiye’ye örnek başarılı hizmetlere imza atan Çukurova Belediyemize yönelik KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ eleştirilerini kabul etmemiz mümkün değildir. 
Elbette ki siyasi partilerin temsilcileri zaman zaman toplumsal ve siyasal eleştiriler yapabilirler, ancak bu eleştiriler kişisel olmamalıdır. Çünkü siyaset kişisel hesaplar için değil, toplum yararı için yapılır. 
Diğer siyasi parti yöneticilerinin KİŞİSEL hesaplar üzerinden Çukurova Belediyemizi hedef alan eleştirileri de bu bağlamda kabul edilemez bir durumdur. 
Bu tür davranışlar içerisinde bulunan kim olursa olsun (bugün olduğu gibi) karşısında Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütlü gücünü bulacaktır. 
Ayrıca, başka bir partinin ilçe başkanının kişiselleştirilmiş eleştirilerini beğenip, onaylayan tarzdaki yorumlarda bulunan ilçe başkanımızla da bu konu görüşülmüş, gerekli uyarılar yapılmıştır.
Partililerimizin bilgisine sunarım" 
AYHAN BARUT, CHP ADANA İL BAŞKANI