Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de bulunduğu toplantıda konuşan MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, mücadeleci bir parti olduklarını kaydetti. Avcı "Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Hukuki olarak tüm çalışmalarınızda sizlerle olacağız. Bize gelen arkadaşlara bilgi veriliyor. Yol haritamızı çizeceğiz. Mücadelemize hep birlikte devam edeceğiz. Elimizden ne geliyorsa sizlerle birlikte yapacağız. Bu süreci en kısa sürede atlatmayı düşünüyoruz. Zeydan Karalar'a da seçimden önceki sözlerinde durmasını ve mağdur olan arkadaşlarımızın derhal işe iadesini istiyoruz" dedi.

SÖZLÜ "SİYASİ BİR TEMİZLK HAREKETİ BAŞLATILMIŞTIR"

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü de işçi kıyımının karşısında olduklarını belirterek, "Büyükşehir, iştirakleri ve ASKİ'de yaklaşık 440 kişinin işine son verilmiştir. Bunların hepsi helal yoldan kazançlarını kazanan işinin hakkını veren mesai arkadaşımızdır. Gerçekten bu 440 kişi, işini yapmadan bankamatikçi tabiriyle maaş alan adamlarsa bu yolsuzluktur. Ben bunun hesabını vermeye hazırım. Bunu ispatlamak zorundadır. Ama bunu ispatlayamıyorlarsa kendileri yalancı hatta sahtekar konumuna düşerler. Bir siyasi temizlik hareketi başlatmıştır. Miloseviç'in Bosnalılara karşı yürüttüğü etnik temizliğin siyasi karşılığı Adana'dır. Yeni görevlendirdikleri müdürler ve daire başkanları; ülkücü, AK Parti'li ve diğer partili arkadaşları kurumdan temizleyeceklerine dair ifadeleri mesai arkadaşlarımız tarafından dinlenmiştir. Onların bu ifadelerine şahit olmuşlardır" diye konuştu.

İŞÇİLERE HUKUKİ SÜREÇ ANLATILDI

İşten çıkarılan işçilerin haklarını hukuki zeminde savunmak için oluşturulan hukuk komisyonunda bulunan MHP MYK Üyesi Av. Uğur Öztürk ve İl Başkan Yardımcısı Av. Diren Özgül MHP İl Başkanlığı'na gelen yaklaşık 50 kişiye bu süreçte izlemeleri gereken yolları anlattılar.