Ticaret Müsteşarı Pierre Coste, Kültür Müsteşarı Jean-Luc Maslin, Kültür Müsteşarı Sylvain Geranton’la birlikte Başkan Durak’ı ziyaret eden Büyükelçi Bernard Eime, ekonomik ve kültür işbirliği yapmak amacıyla Adana’ya geldiklerini söyledi.
   1,5 saati aşkın ziyaret sırasında 2 ülke arasında yapılan ve yapılacak ortak yatırımlar ve işbirliği gündeme geldi. Yeraltındaki içme suyu dağıtım şebekesinin eski olması nedeniyle Adana’nın suyunun yüzde 60 oranında kayıp olduğunu söyleyen Başkan Durak, “Bu kaybı önlemek için İspanyol Firması ile görüşmelerimiz sürüyor. İspanyol Firma, su kaybını azalttığı oranda geliri paylaşacak. Su konusunda Fransa’da da büyük ve başarılı şirketler var. Rekabetin sağlanması için Fransız firmalarla da yap-işlet-devret modeli ile görüşme yapmak isteriz. Ayrıca, Adana’ya Eğlence Merkezi yaptırmayı planlıyoruz. Bu konuda da Fransa ile işbirliği yapabiliriz” dedi.
   Fransa Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Pierre Costa, su kaçağının dünyanın bütün ülkelerinin sorunu olduğunu, ancak yüzde 60 kayıp oranının çok yüksek bir rakam olduğunu bildirdi. Costa, “Su kaçağını önlemeye yönelik büyük şirketlerimiz var. Ayrıca Eğlence Merkezi sektöründe de deneyimli firmalarımız mevcut. Her iki konuda da işbirliği yapabiliriz” şeklinde konuştu.
   Ziyaret sonunda somut projelerin görüşülmesi nedeniyle Başkan Durak’a teşekkür eden Fransa Büyükelçisi Bernard Eime, her iki projeyle ilgili görüşmeler yapmak üzere iki ayrı heyet göndereceğini, bu konularda işbirliği yapma arzusunda olduklarını sözlerine ekledi. Büyükelçi, Başkan Durak’a Fransa ile ilgili kitap hediye ederken, Durak da Eime’ye el dokuması kilim ve Adana kitabı verdi.