Erbatur, ilk ziyaretini CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan’a yaptı. Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, yeni dönemin önemine dikkat çekerek, “Hep birlikte bu kez başarmalıyız. Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var" dedi. CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan da ziyaretinden dolayı Erbatur’a teşekkür etti.

Daha sonra CHP Seyhan İlçe Başkanlığına geçen CHP PM Üyesi Adana Milletvekili Prof. Dr. N. Gaye Erbatur, burada İlçe Başkanı Vedat Karasaç tarafından karşılandı. Milletvekili Erbatur’un, partinin baraj altında kaldığı yıllarda parti saflarına katılarak yeniden ayağa kalkma çalışmalarına omuz verdiğini, mahalle mahalle, sokak sokak çalışmalara katıldığını belirten CHP Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç, “Gaye hanımın geçmişten beri partiye emeği var” dedi, İlçenin çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Karasaç, olası referandumda ve bir genel seçimde sandığa ve CHP oylarına mutlaka sahip çıkacaklarını, o nedenle mahalle komiteleri ve sandık sorumluları listesi hazırlığını şimdiden yaptıklarını söyledi.

Gençlik ve kadın kollarını oluşturduklarını belirten Başkan Karasaç, çalışmalara en az oy alınan mahallelerden başladıklarını ve başarıyı hedeflediklerini kaydetti.

İlçe Başkanı Vedat Karasaç’ı ve yönetim kurulunu kutladığını belirten Erbatur, siyasi partilerde kan değişiminin iyi olduğunu, CHP’nin de bu kan değişimiyle yükseleceğini söyledi. Sandıklara mutlaka sahip çıkılması gerektiğini anlatan Erbatur, “Partimiz şimdi daha görünür olmalı. Hükümetin kavga etmediği bir kurum kalmadı. Yargıyı, orduyu siyasetin içine çekmeye çalışıyor. Tehlike büyük. Daha aktif çalışarak işi götürmemiz lazım. İktidara çok yakınız. Kesinlikle bu seçimi kazanmalıyız. Özellikle Adana’da birinci parti çıkmalıyız. Adana’da birinci olamazsak iktidar da olamayız” diye konuştu.

Erbatur, Seyhan’ın ardından geçtiği Çukurova’da İlçe Başkanı Ayhan Barut tarafından karşılandı. Erbatur’u makam odasına davet eden Barut, herkesin kendine düşeni yapması halinde başarının yakalanacağını belirterek, “Biz referanduma da, seçime de hazırız” dedi.

Çalışmalarını sivil toplum örgütlerini ziyaretle sürdürdüklerini anlatan Başkan Barut, “Bu defa tamam. Tek başımıza iktidara geleceğiz. Bunun için halkla iç içe olmaya, kendimizi ve partimizi anlatmaya özen gösteriyor, önem veriyoruz. AKP, devletim bütün kurumlarını ele geçirmeden iktidardan indireceğiz, Türkiye’yi yeniden rayına oturtacağız” dedi.

Parti olarak iyi bir noktada bulunduklarını belirten N. Gaye Erbatur, “AKP iktidarı, cumhuriyeti yönetmek yerine, kendi cumhuriyetini kurma derdine düşmüştür. Anayasa yapmanın belli kuralları varken, ben yaptım oldu anlayışıyla Anayasa değişikliğini hazırlıyor” dedi.