Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Adana İl Binası’nda basın açıklaması yaptı, ardından partililerle bir araya geldi. Günaydın, CHP’nin doğru aday stratejileri ile Adana Büyükşehir Belediyesi’ni alacağını söyledi. CHP İl Başkanı Orhan Sümer de, yerel yönetimlerle ilgili çok başarılı araştırma ve çalışmalara imza atan Gökhan Günaydın’ı, önümüzdeki günlerde zaman sınırı olmadan kente beklediklerini ifade etti.

GİDEREK YÜKSELEN İKTİSADİ KRİZ VAR

CHP Adana İl Binası’nda ülke ve Adana gündemiyle ilgili görüşlerini anlatan Gökhan Günaydın’a, CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, il yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, ilçe başkanlarıyla, partililer eşlik etti.

Adana’nın bir dönem sanayinin ve tarımın başkenti olduğunu belirten Günaydın, son yıllarda kentin işsizliğin başkenti haline geldiğini vurguladı. Sadece Adana’nın düştüğü bu durumun, Türkiye’nin genel halini ortaya koyduğunu bildiren Günaydın, “10 yıldır iktidarda olan AKP yönetimi, Türkiye’yi yönetilemez bir hale getirdi. AKP’nin yandaş medyası da artık gelinen noktada gerçeklerin üzerini örtemiyor. Giderek yükselen bir iktisadi kriz var. Yılda 100 milyar dolarlık ticaret açığı var. 13 milyon yurttaşımız yoksulluk sınırında yaşıyor. Devlet rakamlarına göre 3 milyon işsiz var ancak gerçek rakam çok daha yüksek. Komşularıyla savaş noktasına gelen bir Türkiye ortaya çıktı. Suriye’de yaşananlar ülkemizdeki terörü tırmandırıyor. 10 yıllık AKP iktidarı kesinlikle başarısızdır” dedi.

OĞLUM BAK GİT

Önümüzdeki seçim sürecinin önemine değinen Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye 16 ay sonra yerel yönetim süreci yaşayacak. Büyükşehir yasasıyla Türkiye’deki 2950 belediyeden, 1591’i kapatıldı. 2 belediyeden birini kapatıyorlar ve buna yerel yönetim reformu diyorlar. CHP’nin 430 noktada yaptığı referanduma göre halkın ezici çoğunluğu bu konuda AKP’ye, ‘Oğlum bak git’ diyor. Düşünün; Adana’da belde belediyeleri olmayacak, il özel idaresi olmayacak, il genel meclis üyeleri olmayacak, her şey valiye sorulacak. Bunun neresi demokrasi? Yeni düzenlemenin vatandaşa yük getirmeyeceğini söylüyorlar. Gerçekler öyle değil. Köylerde içme ve kullanma suyu dahi ücretli hale getirilmiştir. Köylü vatandaşlarımız hayvanlarına içirdikleri, kendi kullandıkları su için para ödeyecekler. AKP bunları siyasi ve iktisadi rant amacıyla yapıyor. Yurttaşlarımıza bunu anlatacağız. 2014 Mart’ında seçimlere gideceğiz. Yaptırdığımız anketlere göre CHP için 1989’un ayak sesleri geliyor. Önce yerel seçimlerde, ardından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, sonra da genel seçimlerde AKP’nin oyunlarını bozacağız.”

DOĞRU ADAY STRATEJİLERİYLE CHP ADANA’DA BŞB’Yİ ALIR

CHP’nin Adana’da Çukurova ve Seyhan’da önde olduğunu, Büyükşehir ve Ceyhan’da ise üç partinin rekabet içinde bulunduğunu kaydeden Günaydın, sözlerini şu sözlerle noktaladı: “Adana’da doğru aday stratejileri ile Büyükşehir Belediyesi’ni CHP alacaktır. Adana gibi bir kent gelişmek ve zenginleşmek bir yana geriye gidiyor.Adana çok kötü yönetiliyor ve iktidarın bakışı da olumsuz. CHP’li belediyeler ve CHP iktidarı bunu tersine çevirecektir.”