AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan 12.12.2012 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan ve açılışı Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleşen 112 tesis için “ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu. Başbakanın yaptığı tarihi açılış törenine katılan Gürkan, “Ülkemiz büyük gelişiyor. Dünyaya örnek oluyoruz” diye konuştu. Gürkan açıklamasında şunları kaydetti;

“Ülkemize ve Milletimize hizmet için çıktığımız bu yolda, bu gün yine oldukça önemli ve Ak Parti Milletvekili olmaktan gurur duyduğumuz günlerden birini yaşadık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tamamlanan ve Sayın Başbakanımız tarafından hizmete açılan 112 dev tesis ile ülkemizde kısa sürede ne kadar büyük projeler yapılabildiğini tekrar gördük. Yine Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından 10.10.2010 tarihinde 110 tesis, 11.11.2011 tarihinde 111 tesis ve hamdolsun bugünde yani 12.12.2012 tarihinde 112 tesis Aziz Milletimizin hizmetine sunulmuştur. Sayın Başbakanımızın açılışını yaptığı 112 tesisin toplam maliyeti 16 Milyar TL dır. Bu tesislerle toplam 2 Milyon 345 bin dekar arazi suya kavuşurken, 8,5 Milyar KWS hidroelektrik enerjisi kazanımı sağlanmıştır.

“112 TESİS ARASINDA ADANA’DA VAR”Hizmete sunulan 112 tesis arasında Adana ilimize yapılan tesislerde yer almaktadır. Açılan tesislerimiz; Aşağı Seyhan IV. Merhale Projesi 8. YP 2 Sahası Sulama Tesisleri ile 8.524 ha. Arazimiz suyla kavuşturulmaktadır. Yaklaşık maliyeti ise 75.411.000 TL’dir.  Cevdetiye Sol Sahil Pompaj sulama 3. Kısım projemiz ile 1056 ha. Arazimiz sulanırken bu projemizin de maliyeti 20.300.000 TL dir. Ayrıca hizmete sunulan, Feke 1 Regülatörü ve HES, Himmetli Barajı ve HES , Gökkaya Barajı ve HES, Menge Barajı ve HES projeleri ile toplam kurulu güç 243,67 MW olmakla beraber yıllık enerji üretimi 748.14 milyon kWh olacaktır. Bu HES projelerinin toplam maliyeti de 722.000.000 TL dir.

Adana ilimize bu büyük yatırımlarla beraber; Karanfildağ ve Hançerderesi Yaban Hayatı Geliştirme sahası Gözetleme kuleleri ve 4 adet (OMGİ) Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu Merkez Çukurova TAGEM, İmamoğlu, Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçelerimize kurulmuştur.

DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK

Her alanda ülkemiz büyük bir gelişim süreci yaşamaktadır. Tüm Türkiye adeta şantiye alanına dönmüş, her yerde başka bir bakanlığımıza ait yatırımlar olanca hızıyla yükselmekte, yüzlerce tesis aynı anda bitirilerek hizmete sunulmaktadır.  Ak Parti İktidarı dönemlerinde vatandaşlarımız hizmetin nasıl yapılması gerektiğine tanık oldular. Takdirleri ve destekleri ile de bizlere güç verdiler, heyecan verdiler. Bizlerde Sayın Başbakanımızın önderliğinde aziz milletimize layık olabilmek için var gücümüzle çalışmaktayız.

Adana Seyhan Barajı ile 1950’li yıllarda başlayan baraj projeleri, bugün yüzlerce sayıda ve kısa sürede yapılarak milletimizin hizmetine sunulmaktadır. Artık Baraj konusunda da Türkiye dünyaya örnek olan bir ülkedir. Birçok Türk Firması değişik ülkelerde dev HES projeleri yapmaktadır. Sadece orman ve su alanında değil milletimiz layık olduğu hizmeti her alanda almakta ve milletimizin desteği devam ettikçe hizmetlerde artarak devam edecektir.

Hizmete sunulan tesislerimizin her şeyin en güzeline layık olan aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”