Ak parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, kadınların, dünya ülkelerinden çok önce siyasette ve ülke yönetiminde aktif ve söz sahibi olduklarını söyledi.

‘Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın’ verilişinin 77. Yılı sebebiyle ile bir kutlama mesajı yayınlayan Fatoş Gürkan, seçme ve seçilme hakkı'nın Türk kadını için büyük bir kazanım olduğunu ifade etti.

Mesajında kadına çok değer veren  Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmeleri için 1930 yılından başlayarak bir dizi yasa çıkartılmasına öncülük ettiğini hatırlatan  Gürkan, şunları söyledi.

“Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu  Atatürk'ün kadınlarımıza verdiği bu hak, kadınımızın toplum içerisindeki konumunu ve yerini tamamen değiştirmiş ve toplumun etkin bir bireyi olmasına ciddi katkılar sağlamıştır. Özellikle hükümetimiz  kadınlarımıza yönetim ve lider olma alanlarında önemli  görevler vermiştir. Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin 77. yıldönümünü bir Türk kadını olarak gururla, sevinçle ve minnetle kutlar, kadınlarımıza her alanda gösterecekleri faaliyetlerinde başarılar dilerim."