Önceki gün CHP'de çeşitli görevlerde bulunmuş partili arkadaşlarını bir araya getiren Güvel, mevcut iktidarın halkı umursamaz bir tavır takındığına dikkat çekti. CHP kadrolarının öncelikle yerel seçimlerde ardından yapılacak genel seçimlerde büyük bir başarı elde etmesinin önemine değinen Güvel, "Her arkadaşımız elinden gelenin en iyisini yapmak durumunda. Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar CHP'nin başarılı olmasını kaçınılmaz kılıyor" dedi.

Güvel,  "Gençlerimiz işsiz ve umutsuz. Komşu ülkelerle kavga halindeyiz. AKP, tek başına iktidar ancak ülke her alanda sürekli kötüye gidiyor. Tam bir tüketim toplumu haline geldik. Küçük esnaf yok denecek kadar azaldı" dedi.

CHP'nin Türkiye'nin değiştirilip dönüştürülmesine izin vermeyeceğini dile getiren Güvel, "Türkiye gibi Adana da hak etmediği bir noktada bulunuyor. Kentimiz sosyal, sportif, ekonomik ve kültürel alanda hep geriye gitti. Her alanda örnek bir kent olan Adana gelinen noktada adeta zavallıları oynuyor. CHP, Adana'da siyaseten güçlü olmak zorunda. Adana, bilinçli olarak geri bırakılıyor. Ülkeyi ve kentimizi CHP kadroları rahata ulaştıracaktır."

 

"ADANA GERİ PLANA İTİLİYOR"

Adana'nın her geçen gün yoksullaştığını ve işsizlik rakamlarının arttığını ifade eden Güvel, "Kentimiz vasıfsız göç alıyor, beyin göçü vermeye devam ediyor. Yeni yatırımlar yapılmadığı gibi mevcut yatırımlar ve fabrikalar da elden çıkarılıyor. Adana, tam bir sahipsizlik örneği yaşıyor. Son açıklanan teşvik sistemi de Adana'nın üvey evlat muamelesi gördüğünü gözler önüne serdi. Yatırımlar her zaman olduğu gibi çevre illere kayacak. Bu konuda farklı açıklamalarla kafa karıştırmanın bir anlamı yok" diye konuştu.

Adana'da atanmış ve seçilmişlerin egolarını bir kenara bırakarak Adana eksenli çalışma yürütmesi gerektiğini belirten Güvel, "Adana'nın genel yapısı iç açıcı değil. Çukurova Bölgesi'nin en büyük kenti olmamıza rağmen Mersin, Hatay, Kahramanmaraş gibi illerin gerisinde kaldık. Ekonomik ve sosyal olarak atılım yapmamız gerekiyor" dedi.

CHP'nin toplumun tüm kesimlerine sahip çıkacağını ifade eden Güvel, "CHP'li olmak düzgün, dürüst, halka, demokrasiye, cumhuriyete ve devlete sahip çıkmak demektir" dedi.

Öte yandan çekimleri Adana'da devam eden 'Dila Hanım' dizisinde 'Seyit Bey'i canlandıran sinema sanatçısı Engin Şenkan da CHP'lilerle bir süre sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.