Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Çukurova Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Savul Özel'in yakın akrabalarının taşeron şirketler üzerinden hastanede işe alındığı yönündeki iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Kayırmacılıkla ilgili gelişmeleri sorgulayan Güvel, “Çukurova Kadın Doğum Hastanesi'nde Başhekim Savul Özel'in taşeron firmalar üzerinden hastanede başta kardeşleri ve yeğenleri olmak üzere çok sayıda akrabasını işe aldırdığı, başhekim kimliğini kullanarak akrabaları lehine kayırmacılık yaptığı yolunda iddialar var” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren CHP'li Güvel, şu sorulara yanıt arıyor:

“Söz konusu iddialar hakkında inceleme veya soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Çukurova Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Savul Özel hakkında yapılan idari veya adli bir işlem mevcut mudur? Çukurova Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Savul Özel'in atamasının gerçekleştiği tarihten bu yana taşeron firmalar aracılığı ile işe alınan kişilerden Başhekim Savul Özel ile üçüncü dereceye kadar kan ve sıhrî hısımlığı olanları var mıdır? Yakınlık dereceleri ve isimleri nelerdir? Söz konusu durum Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 14'üncü maddesi 1'inci fıkrasında yer alan 'Kamu görevlileri; görev, ünvan ve yetkilerini kullanarak kendileri, yakınları veya üçüncü kişiler lehine menfaat sağlayamaz ve aracılıkta bulunamazlar, akraba, eş, dost ve hemşeri kayırmacılığı, siyasal kayırmacılık veya herhangi bir nedenle ayrımcılık veya kayırmacılık yapamazlar' ilkesiyle örtüşmekte midir? Başhekim Savul Özel hakkında daha önce yapılmış idari bir inceleme veya soruşturma mevcut mudur? Yapıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Başhekim Savul Özel'in atamasının gerçekleştiği tarihten bu yana Çukurova Kadın Doğum Hastanesi'nin mal ve hizmet alımı için kaç ihale açılmıştır? İhalelerin konusu nedir? İhale bedelleri ne kadardır? İhaleyi kazanan firmalar hangileridir?”