Adana Büyükşehir Belediye Meclisi´nin 8 Mart 2010 tarihli toplantısı sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından dinletilen bir ses kaydında bir imar düzenlemesi ve akaryakıt istasyonuna ruhsat verilmesine ilişkin rüşvet pazarlığı yapıldığının ifade edildiğini ve Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından bazı meclis üyelerinin rüşvet aldığı konusunda açıklamalarda bulunulduğunu hatırlatan Güvel, bahse konu akaryakıt istasyonunun inceleme safhasını da sorguladı.

Büyükşehir Meclis üyesi Mustafa Tuncel´in Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında yazılı ve görsel basına da yansıyan rüşvet ve haksız mal edinme iddialarına da değinen Güvel´in önergesinde yer alan sorular şöyle: "Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyelerinin rüşvet aldığı iddialarına ilişkin bakanlığınızca bir inceleme-soruşturma başlatılmış mıdır? Söz konusu rüşvet olayı konusunda Cumhuriyet Savcılığı´na başvuruda bulunulmuş mudur? Sayın Belediye Başkanı´nın iddialarına konu olan ve rüşvet aldığı iddia edilen Belediye Meclisi üyeleri kimlerdir?

Rüşvet aldığı iddia edilen Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyeleri hangi partilere mensuptur? Söz konusu rüşvet olayına konu olan imar düzenlemesi ve akaryakıt istasyonuna ruhsat verilmesi konusunda bakanlığınızca bir inceleme-soruşturma yapılmış mıdır?

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Sayın Mustafa Tuncel´in söz konusu rüşvet pazarlığı iddialarının tartışılmasını takiben Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Aytaç Durak hakkında yazılı ve görsel basına da yansıyan rüşvet ve haksız mal edinme iddiaları konusunda bakanlığınızca bir inceleme-soruşturma başlatılmış mıdır?"