Vergi Haftası kutlamaları çerçevesinde İnşaat Mühendisleri Ali Kaya ve Cevdet Baskın´la birlikte Aksoy´un makamında bir araya gelen Güvel, tüm Türkiye´de vergi bilincinin gelişmesini arzu ettiğini kaydetti.

Son yıllarda dolaylı vergilerin arttığına dikkat çeken Güvel, Gelir İdaresi Başkanlığı´nın kayıt dışı verginin önüne geçilmesi için etkin çalışmalar yapması gereğine değindi. Ülkemizde yıllarca vergisini düzenli veren mükellef üzerinde yoğunlaşıldığını öte yandan hiç vergi vermeyene ses çıkarılmadığını dolayısıyla kayıt dışının arttığını savunan Güvel, "Umarım bu yanlışa son verilir. Verginin adil dağılımı ve tüm kesimlere yayılması gerekiyor" diye konuştu.

C Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy ise Adana´nın kayıt dışının asgari düzeye indirildiği iller arasında yer aldığını söyledi. Vergi Haftası çerçevesinde odalar, borsa, esnaf ve sanatkarlar, sivil toplum örgütleri ve okulları ziyaret ettiklerini hatırlatan Aksoy, "Kayıt dışı ve haksız rekabet konusunda oda ve borsa temsilcilerimizle hemfikiriz. Adana olarak güzel bir mesafe kat ettik. Tüm kesimlerde vergi bilincini aşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Kayıt dışı vergi oranının sektörler arasında farklılık gösterdiğini ifade eden Aksoy, Gelir İdaresi Başkanlığı´nın yaptığı tüm değişiklikleri internet ortamına taşıdığını, her vatandaşın görüş, öneri ve eleştirilerini iletebildiğini vurguladı. Gelir İdaresi Başkanlığı´nın kurulduğu 16 Mayıs 2005´i doğum tarihi olarak gördüklerini belirten Aksoy, "Bu tarihten itibaren mükellefe daha güler yüzlü, kaliteli ve hızlı hizmet veriyoruz. Adana´da odalarla, sivil toplum örgütleriyle gerçekten iyi bir diyalog halindeyiz" diye konuştu.

Adana´nın yanı sıra Mersin´de de görev yapan Aksoy´a başarılar dileyen Güvel, Adana milletvekili olarak Adana´daki vergi bilinci, kayıt dışı vergi ve adil vergi dağılımı konusunda üzerine düşen görevleri yerine getireceğini sözlerine ekledi.