Başkan Malgaf mesajında şu ifadelere yer verdi;

Hayatını Aziz Milletimize hizmete, Türk Milleti’nin bağımsızlığına, refah ve mutluluğuna adayan Büyük Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 83. yılında, rahmet ve şükranla anıyoruz.
Milletimiz; Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'imizin temsil ettiği değerleri her şartta korumak, yüceltmek suretiyle gösterdiği çağdaş muasır medeniyet hedefine ulaşmak için çaba gösterecek, Cumhuriyetimizi yeni eserlerle, üstün başarılarla güçlendirecek, sonsuza kadar yaşatacaktır.
Büyük Atatürk’ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" vecizesini ilke edinerek, hep birlikte daha çok çalışarak, Türkiye’mizi, bu kutlu Vatanımızı her bakımdan daha da güçlü hale getireceğiz. Hedefimiz, yeniden Büyük Türkiye’yi kurarak Ülkemizi küresel bir güç yapmaktır. Bu hedefe de birbirimizi severek, birbirimizle kenetlenerek her zamankinden daha çok çalışarak ulaşacağız.
10 Kasım, Milletimiz için sadece Büyük Atatürk’ü anma günü değil, aynı zamanda Devletimize, Vatanımıza, Cumhuriyetimize, Demokrasimize, Bölünmez Bütünlüğümüze, Milli İradeye sahip çıkma günüdür.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, 83. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz