Milletvekillerine yapılan zamları değerlendiren HAS Parti Çukurova İlçe Başkanı Ali Rıza Küçükoğlu, yaptığı yazılı açıklamada; “Milyonlarca insanımızın iş bulamadığı bir ortamda, emeklinin aldığı komik bir ücretle geçinemediği bir ortamda, çalışanların zorlandığı bir ortamda, emekli vekiller için yapılan intibakla maaşlarına yüzde yüz zam yapılması, milletimizle alay etmektir” dedi.
İktidar olmanın tek ölçüsünün, hak ölçüsünü tecelli ettirmek olduğuna işaret eden HAS Parti Çukurova İlçe Başkanı Ali Rıza Küçükoğlu, konuyla ilgili yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“AK Parti iktidarının yaptığı güzel işleri takdir etmek bir siyasetçi olarak bizlerin görevleridir.
Ancak iktidarın altına imza atarak hayata geçirdiği yanlış uygulamaları eleştirmekte bizlerin görevidir. Bu gün 5 bin TL’ye yakın bir emekli ücreti alan emekli milletvekillerimize, emekli işçi ve memurlarımıza reva görülen bu komik ücret karşısında yüzde yüze varan bir zam yapılarak maaşlarının 10 bin liraya dayandırılması tek kelimeyle adalet ölçülerine, hakkaniyet ölçülerine sığmayan bir davranıştır. Dolayıysa yapılan bu zamla, bu gün almış olduğu emekli maaşlarıyla geçinemeyen emeklilerimizle ve çalışanlarımızla alay edilmiştir. Gerçekten adalet ölçülerini hayata geçirmek istiyorsanız gelin emeklilerimiz için vaat ettiğiniz o intibakları da yapın. Aksi takdirde bu uygulama emekli insanlarımıza karşı bir zulümdür”