Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Hulusi Güvel, 2004-2010 yılları arasında Adana'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde gerçekleşen teftiş, denetim, inceleme ve soruşturmaları Bakan Recep Akdağ'a sordu.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temizlik, yemek ve tıbbi malzeme alım ihalelerine fesat karıştırdıkları ileri sürülen eski başhekim ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu personel hakkında yapılan inceleme/soruşturmaların sonuçlarını da içeren soru önergesi hazırlayan Güvel, hastanelerde soruşturma geçiren, suç duyurusunda bulunulan, suç duyurusunda bulunulmasına onay verilmeyen sağlık personellerini Türkiye Büyük Mlilet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı.

Güvel'in Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu önergesinde şu sorular yer alıyor:

"- 2004-2010 yılları arasında ve yıllar itibariyle Adana ilimizde Bakanlığınıza bağlı hastanelerde kaç teftiş, denetim, inceleme ve soruşturma yapılmıştır?

- Adana ilimizde anılan yıllar itibariyle Bakanlığınız Teftiş Kuruluna bağlı müfettişlerce yapılan teftiş, denetim, inceleme ve soruşturma sonucunda hesap ve işlemlerde yolsuzluk ve/veya usulsüzlük yaptığı saptanan kaç personel hakkında Bakanlığa bildirimde bulunulmuş, söz konusu kişilerin kaçı hakkında savcılığa suç duyurusu yapılmıştır? Bakanlıkça savcılıklara suç duyurusunda bulunulmasına onay verilmeyen personel sayısı kaçtır?

- Anılan yıllar itibariyle Adana ilimizde Bakanlığınıza bağlı hastanelerde yapılan inceleme/soruşturmalar sonucunda 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamına giren fiillere ilişkin olarak Bakanlığınız müfettişlerince kaç personel hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur?

- Anılan yıllar itibariyle Adana ilimizde Bakanlığınıza bağlı hastanelerde yapılan inceleme/soruşturmalar sonucunda 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 235 inci maddesinde düzenlenen ihaleye fesat karıştırma suçu kapsamına giren fiillere ilişkin olarak Bakanlığınız müfettişlerince kaç personel hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur?

- Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temizlik, yemek ve tıbbi malzeme alım ihalelerine fesat karıştırdıkları ileri sürülen eski başhekim ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu personel hakkında yapılan inceleme/soruşturma nasıl sonuçlanmıştır? Söz konusu kişiler hakkında yapılan idari ve adli işlemler nelerdir?"