4 çocuk ve 2 torunlu 71 yaşındaki Gönül Şendağ’a, “Hayat nasıl, geçim nasıl” diye soran Dr. Şevkin, Gönül ninenin anlattıkları karşısında “Allah yardımcınız olsun. Hükümet artık yönetemiyor” diye konuştu. Bir yıl önce vefat eden eşinden kalan bin 500 lira emekli maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını ifade eden Gönül Şendağ, “Çocuklar zaten işsizlikten kafayı yiyecekler” dedi.

“EVDEN ÇIKAMIYORUZ”

“Hayat çok pahalı, çocuklarımız işsiz güçsüz. Her aldığımız pahalı. Tüp pahalı. Pazara gidemiyoruz, domates 7-8 lira. Pazara 150 lira bile yetmiyor. Çok pahalılık, yoksulluk var. Evdeyiz, bir yere çıkamıyoruz” diye konuşan Şendağ, elektrikteki durumu da soran Dr. Şevkin’e şu yanıtı verdi:

“Elektrik de pahalı. Kış geliyor soba yakamıyoruz. Odun pahalı, kömür pahalı. Elektrikli soba kullanamıyoruz. Emekliyim. Beyim 1 yıl önce öldü. Yeni yeni maaşını almaya başladım. Yetmiyor, kızım, çoluk var, çocuk var, yetmiyor. Okul var, işte böyle ne yapalım. İki torun okutuyoruz, yetiştiremiyoruz. Çocuklar zaten her şeyi istiyor.”

Sıvı yağdaki fahiş zamlara işaret eden Dr. Müzeyyen Şevkin, Gönül nineye “Yağ fiyatları ne durumda?” diye sordu.

Gönül Şendağ ise “Sıvı yağ 5 litre olmuş 100 lira. Yani ne yapabilirsin? Un pahalı, şeker pahalı. Markete gittiğimizde 300-400 liranın dışında alışveriş yapamıyoruz” şeklinde konuştu.

“BİN 500 LİRA NEYE YETECEK?”

Emekli maaşlarının yetersizliğine vurgu yapan ve Şendağ’a, “Emekli maaşınız ne kadar?” diye soran Dr. Şevkin, “Bin 500” lira yanıtı aldı. Dr. Şevkin’in “Neye yetecek” sorusunu da yanıtlayan Şendağ, “Neye yetecek. Ancak cereyan, suya yetecek” diye konuştu.  "Emekli maaşına zam yaptık diyorlardı?” hatırlatması yapan CHP’li Dr. Şevkin’e sorunları anlatmaya devam eden Şendağ, “Ne zaman, nerede zam yapmışlar. 100 lira, 50 lira zam yapıyorlar, neye yetecek? Allah yardımcısı olsun bin 500 lira maaş alanların. Aç mı kaldık, susuz mu kaldık? Kimsenin umurunda değiliz! Çocuklar zaten işsizlikten kafayı yiyecekler” şeklinde konuştu.