YORUM HABER
Adanahabermerkezi.com

CHP'li seçmenlerin bir bölümü, Son yapılan yerel seçimde adayına tepki koyarak Ak Partili bir ismin, Belediye Başkanı olmaması için o günlerde Alevilere, Atatürkçülere, Cumhuriyetçilere sıcak mesajlar veren Hüseyin Sözlü'ye destek vermiş ve seçimi kazanmasında belirleyici ölçekte katkı koymuştu. 

"SÖZLÜ SEÇİM ÖNCESİ ATATÜRK, CUMHURİYET DİYOR,  ALEVİLERE SICAK MESAJLAR VERİYORDU"
Sözlü, yaklaşık 3 yıldır kendine katkı vermiş olan CHPli seçmene sıcak mesajlar veriyor ve etkinliklerine katılıyordu. Atatürkçü söylemler, Alevilere sıcak mesajlar ve etkinliklerine katılma, Cumhuriyetçi açıklamalar, MHP'nin yaptığı son referandum bilgilendirme toplantısında tersine döndü.
Dev Atatürk posteri önünde konuşan Sözlü "Referandumda Evet diyerek tavrımızı koyacağız" açıklaması yaptı. Böylece Sözlü başta CHPliler olmak üzere ülke halkının büyük bölümünün "Evet çıkarsa Cumhuriyetin ve Atatürkçü düşüncenin sonu olur" endişesine rağmen, yaptığı açıklama, "Atatürk posteri samimiyetten değil, şeklen orada duruyor" yorum ve eleştirilerine maruz kaldı.

"HAPSE GİRMEMEK İÇİN Mİ "EVET"E SARILDI"
CHP'li seçmen, Hüseyin Sözlü'nün son Ceyhan Belediyesindeki görevi suistimal davası nedeniyle aldığı 5 yıllık hapis cezası nedeniyle "Evet"e sarıldığı görüşünde. "Sözlü hapse girmemek için Evet için çalışacak" diyen CHPli seçmen, "Biz ona güvendik, 'Atatürk' dedi, 'Cumhuriyet' dedi, bize şirin göründü. Ama malesef hapis yolu görününce ilk bize, verdiğimiz oylara ihanet etti. MHP üst yönetimi,  aylardır, "Evet" diyeceğini açıkladı. Ama Sözlü hiç bunu dillendirmedi, açıklamadı ve suskun kaldı. Bizde 'CHP'den de oy aldı onun için taraf olmuyor' diyerek duruşunu desteklemiştik. Ama suç onda değil bizde, İnsanlar ilk olarak yola çıktıklarını değil yolda bulduklarını satarmış. Bu bir atasözüdür. Bunu malesef yaşamış olduk" diye sitemlerini dile getirdiler.

SÖZLÜ'YE İNANMAKLA HATA YAPTIĞIMIZI GÖRDÜK
Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde söylemlerine inanarak oy verdiklerini belirten CHPli seçmenler, "Malesef Hüseyin Sözlü bizi kandırdı. Ama dersimizi aldık. Cumhuriyetçi, Atatürkçü', Halkı bir çatı altında yasama felsefesini sadece bizim partimiz, CHP sağlayabilir. Bunu bir kez daha gördük. Artık ağzıyla kuş tutsa ona oy yok" dediler.

işte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün o konuşmasının bir bölümü;

"EVET DİYEREK TAVRIMIZI KOYACAĞIZ"

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Sözlü,"Milliyetçi Hareket Partisi olarak öncelikle birliğimiz koruyacağız. Partimizi bu referandum sürecinde de bütün ve güçlü çıkartmak adına Liderimiz Devlet Bahçeli önderliğinde devletimizin, milletimizin, cumhuriyetimiz için evet noktasında tavrımızı koyarak mücadele edeceğiz" dedi.