Posta Gazetesine verdiği bugünkü (25.08.2016) roprotajda hizmetlerden bahsetti. Ancak en dikkat çekici olay Sözlü'nün Gazetecinin sorusu üzerine "Benim olduğum yerde Fetocu olmaz" söylemi oldu.
KENDİNİN GÖREVE GETİRDİĞİ İSİM FETODAN YARGILANIYOR
Fetocuların daha önce belediyeye yerleştiklerini ancak bunların temizlendiğini öne süren Sözlü, kendi döneminde önemli görev verdiği ve şu anda FETO'dan  yargılanmakta olan isimden bahsetmedi.  Sözlü'nün son dönemde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de arası bozulmuştu. Bunun için her türlü fırsatı kullanan Başkan Sözlü Kenan Evren Bulvarı'nın adını "Devlet Bahçeli Bulvarı" olarak mecliste değiştirtmişti. Ancak o konuda, şu anda Valilik incelemesinde. 
SÖZLÜ AK PARTİ'YE SICAK MESAJLAR VERİYOR, AK PARTİLİLERLE SIKI İŞ İLİŞKİSİNE GİRİYOR
Hem Genel Başkanı Bahçeli arasının bozuk olduğu iddiaları, hem de Belediyede Feto operasyonu olmasından çekinen Başkan Sözlü'nün Genel Başkan Bahçeli ile arasını düzeltmek hem de Ak Parti ile iyi geçinmek için ciddi manevralar yapıyor. Daha önce Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert ve bazı kesimlerce "belden aşağı" olarak tanımlanan açıklama ve twetler atan Başkan Sözlü şimdi Ak Partililerle sıcak temas kuruyor ve Belediye aracılığıyla Ak Partililerle iş iliskisinden geri kalmıyor.
Ancak Posta gazetesine verdiği mulakat ise bazı gerçeklerin görülmesi için ciddi bir belge oldu.
İşte Türkiye'yi güldüren Başkan Sözlü'nün o açıklamasını içere gazete kupürü...

----