Ceyhan Öğretmenevi’nde verilen yemeğe Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Garnizon Komutanı Ümit Şener, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, protokol üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çanakkale savunması ile Türk milletinin, tarihin en büyük destanlarından birisini Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde canlarını feda ederek yazdığını anımsatarak bu vatan toprakları uğruna canlarını hiçe sayan kahraman şehitleri ve gazileri bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Başkan Sözlü, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman devletin ve milletin baş tacı olduğunu belirterek, "Vatanımız uğruna canını seve seve veren aziz şehitlerimiz, bağımsızlığımızın ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen abideleridir. Onların geride bıraktıkları aileleri de, şehitlerimizin milletimize bıraktığı emanetidir. Sizler şehit ailesi olma şerefine ulaşmış, milletimizin kalbinde müstesna bir yere sahipsiniz. Bu anlamda, şehit aileleri bizim baş tacımızdır. Gazilerimiz de göz bebeğimizdir. Kapımızın sizlere her daim açık olduğunu yeniden hatırlatıyorum. Sizler asla yalnız değilsiniz. Sevinçleriniz sevincimiz, üzüntüleriniz de üzüntümüzdür" şeklinde konuştu.