İki adayın yarıştığı Ceyhan İlçe 10. Olağan Kongresi büyük bir coşkuya sahne oldu. Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Edip Semih Yalçın’ın’, yardımcılığını Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katip üyeliklerini ise Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı ile Sıtkı Polat’ın yaptıkları kongrede konuşmacılar Türkiye’nin içinde bulunduğu büyük sıkıntıların tek çözüm merkezi olarak görülen MHP’ye ihtiyaç bulunduğuna vurgu yaptılar.
Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdiği mesaj ise ayakta alkışlandı.
Yalçın’ın okuduğu Bahçeli’nin mesajında ülkenin bölünmesi yönünde ortaya konan açık ve gizli faaliyetlere dikkat çekilerek “Sizlerin de yakından tanık olduğunuz gibi milletimiz bugün her alanda derin bir buhran içinde çırpınmaktadır” ifadesine yer verildi.
Divan Başkanı Yalçın, MHP’nin ilk kongresinin Ceyhan’da gerçekleştirilmesinin anlamı üzerinde durdu. Yalçın, MHP’nin 42 yıl önce Adana’da kurulduğunu, Başbuğ Alparslan Türkeş’in her zaman çok ayrıcalıkla baktığı ve önem verdiği bir il olduğunu, ayrıca Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin de memleketi olduğunu söyledi; bu yüzden ilk kongre için Adana’nın ilçesinden başlandığını söyledi. Yalçın, adaylardan mevcut İlçe Başkanı Nurettin Çetiner ile Nusret Saçlı’yı bir araya getirerek ellerini kaldırdı “Hangi isim olursa olsun; kazanan MHP olacaktır” mesajı verdi.
ÜÇKARDEŞLER: “TÜRK MİLLİYETÇİLERİ DÜNDEN DAHA FAZLA BİRLİK OLMALI”
MHP Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler de yaptığı konuşmada, “Milliyetçi Hareket, çalışmaları ile yarım yüzyıla yaklaşan siyasal birikimini, günlük hesaplar ve ucuz siyaset ile heba etmeyecek bir siyasi akla, şuura, öz disipline ve yeterli tecrübeye sahip olduğunu her zaman göstermiştir. Dün ülkemize yönelik tehlikeler karşısında dik duran kadrolarımız, bugün ise Türkiye’nin karşısındaki temel sorunlar olan ‘milli beka, milli devlet ve milli kimlik’ üzerinde oynanan oyunları sabırla, akılla, sağduyu ile metanetle, şuurla ve mutlaka demokrasinin kurallarına uygun olarak bozacaktır” dedi.
Üçkardeşler, “Emperyalizmin iştahı ve emeli, Afrika’nın Okyanus kıyısından Doğu Türkistan havzasına kadar uzanan engin coğrafyalardır. Bu ülkeleri hizaya getirme, direnişleri kırma, dönüştürme projeleri hız kazanmıştır” dedikten sonra “ “Bunun maskesi ise yenidünya düzenidir. Bu yüzden MHP’nin ve onun lideri sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli dünya egemen güçlerinin hedefindedir. Milletine kıyamayıp bu küresel yağmaya direnen ve sorgulayan liderler ve hükümetler gönderilmek, indirilmek, sindirilmek istenmektedir. Müslüman kıyımına, mazlumların ezilmesine çanak tutacak olanlar, teslim bayrağı çekenler yönetimlere getirilmektedir. İşte oynana oyunun aslı buradadır ve ülkemiz boğazına kadar bu kirli oyunun içine batırılmıştır” ifadesini kullandı. Üçkardeşler, bu yüzden Türk milliyetçilerinin bugün dünden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği mesajını verdi.
Konuşmacılardan MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı da, iki adaya başarılar dilerken “Hangisi kazanırsa kazansın, bayrağı daha yukarıya taşıyacaklarına olan inancım tamdır” diye konuştu.
HAS PARTİ’DEN KATILIM
Bu arada kongre salonunda sürpriz katılımlar da oldu. Has Parti Ceyhan İlçe Başkan Yardımcıları Soner Soyer ile Mehmet Sezgi MHP’ye katıldı. İki isme üç hilal rozetini Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın taktı.
418 delegenin kayıtlı bulunduğu MHP Ceyhan İlçe 10. Olağan Kongresine MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana ilçe başkanları, çevre il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.