Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, CHP iktidarında sanayici ve işadamlarının, müteahhitlerin yatırımlarına engel teşkil edecek uygulamalardan uzak durulacağını belirtti.
Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret eden, bu ziyaretin ardından Adana Müteahhitler Birliği Başkan Yardımcısı Tahsin Uzkurt ve Yönetim Kurulu üyeleri, inşaat mühendisleri, mimar ve müteahhitlerle bir araya gelen Tümer, “Adana’daki iş dünyası temsilcilerinin ekonomiye ve istihdama ne denli katkı koyduklarının bilincindeyim. Bizlere düşen de sanayici ve işadamlarını, mimar ve mühendisleri, Adana’ya katkı koyacak müteahhitleri destekleyecek programları hayata geçirmektir” dedi.
İş dünyasının kent ekonomisi adına beklentilerinin milletvekillerinin sorumluluklarını artırdığını dile getiren Tümer, “Tüm milletvekili adaylarıyla aynı masa etrafında toplanarak kentimizin kalkınması için uğraş vermeye hazırım. Tarım ve sanayinin beşiği olan Adana’da maalesef tek eksik siyasi iradedir. Türkiye’de demokrasinin eksikliğinden bahsettiğimiz yıllar geride kaldı. Şimdi demokrasinin varlığından şüphe duyuyoruz. Temel hak ve özgürlüklerin yok edildiği, örgütlenme ve basın özgürlüğünün bitirildiği günler yaşıyoruz. Türkiye’de hukuk ve eğitimi sağlam temeller üzerine inşa etmek zorundayız. Ekonomik ve sosyal gelişimimizin önünü böylelikle açma imkanına ulaşırız” diye konuştu.
Milletvekilliği sona erdikten sonra Adana sokaklarında başı dik gezmekten başka düşüncesi olmadığının altını çizen Tümer, “Tüm milletvekillerinin bir araya gelmesi Adana için önemli sonuçlar doğurur” ifadelerini kullandı.

SÖNMEZ, ÇAĞRIDA BULUNDU
Ziyareti için Zülfikar İnönü Tümer’e teşekkür eden ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise tüm milletvekillerinin merkezi düzeyde Adana’ya yatırım gelmesi için bir araya gelmekten kaçınmaması gerektiğini dile getirdi.
Adana ekonomisi ve sosyal hayatını iyi bilen insanların meclise gitmesinin önemine işaret eden Sönmez, “ADSİAD olarak kentin ekonomik ve sosyal sorunlarıyla birebir ilgiliyiz. Her alanda birlikte hareket edilmesi gerektiğini her platformda dile getiriyoruz. Sizlerin de milletvekilleri olarak meclis çatısı altında ya da Adana’da kentimizin gelişimine katkı koymak için birlikte hareket etmenizden yanayız” dedi.
Sivil toplum kuruluşlarının kentin sorunlarına ve çözüm önerilerine vakıf olduğunu ifade eden Sönmez, “Bu sorunları ve çözüm önerilerini milletvekilleriyle birlikte irdeleme olanağı bulursak Adana adına olumlu işler çıkacağına inanıyorum. Sivil toplum kuruluşları kentimizde güzel projeler de üretiyor. Projeleri hep birlikte hayata geçirirsek Adana’da iş, ekonomi, istihdam, kültür-sanat, spor ve sosyal hayatta geleceğe dair olumlu gelişmeler yaşanır. Küçük dokunuşlarla birçok sorunun çözülebileceğine de inanıyorum” diye konuştu.

MÜTEAHHİTLER, TÜMER’E DESTEK VERDİ
Adana Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, mimar ve mühendisler ise Adana’nın gelişimine katkı koymak için seçimlerden sonra milletvekilleriyle bir araya gelinmesinin önemine işaret etti. Adana’daki hafif raylı sistemin kentin kamburu olduğuna işaret eden Birlik Üyeleri, teknik insanların milletvekili olmasının önemine işaret etti.
Zülfikar İnönü Tümer’in içlerinden biri olduğuna işaret eden ve destek veren müteahhitler, Adana’nın üvey evlat muamelesinden kurtulması için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını vurguladı.