Adanahabermerkezi.com

İYİ Partide belediye meclis üyeleri seçimininde yaşanan ayak oyunlarından bu yana sular durulmuyordu, İsmail Koncuk’a yakın isimler Mustafa Üresin, Mehmet Alkan ve Celal Apak’ın Divandaki görevinden, bizzat İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu tarafından uzaklaştırılması, tartışmanın ve ayrışmanın iyice ısınmasına sebep olmuştu. Boyvadaoğlu bu isimleri haksız ve mesnetsiz olarak görevden aldığı öne sürülmüş ve İsmail Koncuk’a açık savaş ilan etmişti.

İYİ Partili kaynaklardan ulaşan bilgilere göre, Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “İl Başkanı Boyvadaoğlu görevden alınıncaya kadar, il binasına çıkmama, il başkanlığının yapacağı hiç bir faaliyete katılmama" kararı aldı.

Celal Apak, kurucu üye sıfatını taşıyan, partiye büyük emek vermiş olan bir çok insanın partiden dışlanması, il başkanının kucaklayıcı olamaması ayrışmanın daha da derinleşeceğinin işareti olarak göründüğünü belirtti.  Kamuoyunun çok yakından tanıdığı, eski Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı olan Koncuk teşkilatçılığı ile tanınan ve toplum nezdinde önemli yer edinmiş bir isim oldıuğunu anımsatan Apak, "bu sebeple bu tartışmanın Bovvadaoğlu açısından hiç de iyi sonuçlar doğurmayacağı açıktır" dedi.

İYİ Partide herkes, şimdi Genel Merkezin kararını bekliyor. Karar geciktikçe, ayrışma daha bir derinleşecek ve tartışma içinden çıkılmayacak hale gelecek gibi görünüyor. Bu gelişmeler ışığında Göktürk Boyvadaoğlu’nun il başkanlığı çok sürmeyecek gibi.Bu görüş, İYİ Parti tabanının ciddi olarak kabul görmüş durumda. Parti’deki gelişmeleri takip ediceğiz.