İLKER AKÇA'DAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette konuşan İyi Parti Çukurova İlçe Başkanı Akça; gündemle ilgili partisinin görüşlerini dile getirdi. Akça; İyi Parti’nin özellikle ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlere ve kadınlara büyük önem verdiğini ifade etti. Akça; Türkiye’nin en önemli gündeminin ekonomi olduğuna dikkat çekerek, vatandaşın alım gücünün düştüğünü, toplumun tüm kesimlerinin geçim derdinde olduğunu belirterek, “Gençlerimiz gelecek derdinde. Ülkemizden dışarıya beyin göçü giderek hızlandı. Yetişmiş gençlerimiz, kendilerine daha iyi bir gelecek kurabilmek adına yurtdışına gitmeyi hedefliyor.

Kadına yönelik şiddet toplumsal bir yara haline geldi. Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuz gibi kadına yönelik şiddeti de mutlaka önlemeliyiz. Ayrıca işsizlik çok önemli bir sorun. Her 4 gençten 3’ü, her 2 kadından biri işsiz. Çalışabilir nüfusun yüzde 25’i iş arıyor. Bir çok genç artık iş bulma ümidi kalmadığı için iş aramaktan vazgeçmiş durumda. İstihdam yaratıcı yatırımlar mutlaka artmalı. Kısır çekişmeler yerine halkımızın gerçek sorunlarına eğilip, çözüm yolları bulmak, gençlerimiz ile kadınlarımızın sesine kulak vermek zorundayız. İyi Parti olarak; gençlerimizi ve kadınlarımızı önemsiyor, onların sorunlarının çözümüne katkı koymak istiyoruz” dedi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de yaptığı konuşmada; toplumun tüm kesimlerinin olduğu gibi basın sektörünün de zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek; basın çalışanlarının çok zor şartlar altında görevini ifa etmeye çalıştığını söyledi.

Esendemir; özellikle Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin basınla ilgili maddelerinin bu sorunları daha da ağırlaştırdığını, Anadolu Basını’nın kan kaybettiğini, bir çok basın – yayın organının kepenk kapatmak zorunda kaldığını dile getirerek; halkın sesi-gözü ve kulağı olan, demokrasilerde 4.güç konumunda bulunan basının; objektif ve tarafsız olarak görevini yerine getirebilmesi için mutlaka desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.  ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette, ÇGC Yönetim Kurulu Üyeleri A.Vahap Ünkat ve Mustafa Akköse de hazır bulundu.