Çulhaoğlu, Kozan, Karaisalı, Sarıçam, Yüreğir ve Aladağ ilçelerinde, meydana gelen orman yangınlarında evleri yanan, bahçeleri, tarlaları ve yaşam alanları zarar gören bütün yerleşim merkezlerine teşkilat mensupları ile birlikte giderek, köylüler, esnaf ve vatandaşlamızla bir araya geldi veüzüntülerini, geçmiş olsun dileklerini iletti.    
Adana’da yaklaşık 20 noktada yangın çıktığını belirtenÇulhaoğlu; Vatandaşlarımızın yaralarının sarılması noktasında hem belediyelerimiz hem de kamu yetkilileri ile gerekli görüşmeleri yaptığını, hiçbir ayrım yapmaksızın her mağdur ailenin objektif biçimde hasar tespitlerinin yapılmasını, siyasi saiklerle kimsenin mağduriyetine yol açılmamasınıve acil ihtiyaçların vakit kaybetmeden giderilmesiniisteyerek bunların mutlak takipçisi olacağını kendilerine ilettiğini belirtti


Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerin yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Çulhaoğlu, Acımız çok büyük.Büyükşehir Belediyesinin yaptığı cansiperane çalışmaları da görünceümidimiz artıyor. Mesela, Yangından dolayı su depoları erimiş vatandaşlarımıza 200’er litrelik varillerdağıtılıyor.Belediyenin Derman ekipleri tarafındanyangın bölgelerinde kumanya, yemek, su ve ayran dağıtımı yapılmakta.Ayrıca, yatak, battaniye, buz, hijyen seti ve hayvan maması dağıtımı da devam etmekte olduğunu görmekteyiz. 
Avrupa’nın en büyük ikinci orman alanlarına sahip ülkemizde yangın söndürme uçağının olmadığını söyleyen iktidarı eleştiren Çulhaoğlu;
Böyle bir yönetim tarzı, böyle beceriksizlik olabilir mi? İktidar bu yangınlarda sınıfta kalmıştır.Yandaşların her şeyine para aktaracaksın, her sene binlerce hektar orman alanı yanan ülkemizde yangın uçağı bulundurmayacaksın. Var olanları da iç çekişmeler nedeniylekullanmayacaksın. Halen Jandarma Genel Komutanlığı emrinde mevcut bulunan yangın söndürme uçaklarını bile kullanmadılar. Böyle bir şey olabilir mi? Allah aşkına.Bu yangınlara sebep olanlar biran önce ortaya çıkartılmalı ve gerekli önlemleri almayanlar vakit geçirmeden tespit edilmelidir. Dedi.