Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, annelik müessesesinin temsilcileri olan kadınlara yönelik istismar, şiddet ve cinayetlerin gelecek adına kaygı verdiğini söyledi.

SABRIN CEFANIN TEMSİLCİLERİ

“Anneler Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınlayan İzgioğlu “Dünyaya gelişimizi ve varlığımızı borçlu olduğumuz; sevginin, şefkatin, sabrın, cefanın, vefanın eşsiz timsalleri olan annelerimizin üzerimizdeki emekleri, karşılığı ödenemeyecek kadar büyüktür. Annelerimiz aynı zamanda geleceğimizin teminatı, milletimizin maddi varlığının güvencesi, birlik ve bütünlük içinde yaşayabilmemizin en önemli manevi kaynaklarındandır” ifadesini kullandı.

HZ. MUHAMMED’İN ÖVDÜĞÜ MÜESSESE

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu şöyle devam etti:

“İnanıyoruz ki, bu kaynak ilelebet temiz ve pak olarak kalacak, insanlığın özellikle yaşadığımız çağda her zamankinden daha fazla muhtaç olduğu sevgi ve merhamet pınarı olarak akmaya devam edecektir. Annelik öylesine yücedir ki, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v), ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ buyurmuştur. Ama böylesine kutlu, böylesine yüce değerler ifade eden bu müessesenin temsilcileri olan kadınlara yönelik son yıllarda artan materyalist istismar, özellikle son aylarda artan şiddet, cinayet olayları hepimizi derinden üzmekte, gelecek adına kaygılandırmaktadır.”

TAHLİL TEŞHİS VE REÇETE

İzgioğlu mesajını şöyle bitirdi:

“Bu vesileyle ifade etmek isterim ki; evvela insanlığı, istikbali tehdit eden kadınlara yönelik her türlü şiddetin, cinayetin, istismarın önlenmesini, bunun için bilimin rehber olduğu kısa, orta ve nihayetinde beşikten mezara kadar bir süreci kapsayacak manevi değerlerle yüklü milli eğitim stratejisinin belirlenmesini umut ediyoruz. Bu hususta yapılacak tahlil, teşhis ve yazılacak reçetenin tatbikat sahasına konmasının, ivedilik arz eden milli bir mesele olduğunu düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başlarımızın tacı muhterem annelerimizin ‘Anneler Günü'nü kutluyor, her şeyin en güzeline layık olduğuna inandığım annelerimize en içten saygılarımı sunuyor, bütün annelerimize Cenab-ı Allah'tan sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”