Durak’ın görevden alınmasının halk iradesine ve yargı kararına dayanmadığına dikkat çeken İzgioğlu, bu konudaki görüşünü destekleyen bir hatırlatmada bulundu. Dönemin Adana Valisi İlhan Atış’ın basına yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bugün itibariyle, 28.03.2010 tarih ve 9434 sayılı Bakanlık onayıyla görevinden uzaklaştırılmış bulunmaktadır. Soruşturmanın daha sağlıklı yürütülebilmesi için İçişleri Bakanlığı bu tedbiri almıştır” şeklindeki ifadesini hatırlatan İzgioğlu “Görüldüğü gibi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanının görevinden alınması, milletin veya hukukun verdiği bir karar değildir, tamamen siyasidir.” dedi.
BAKAN ŞAHİN, GERÇEKLERİ GİZLİYOR
Geçtiğimiz günlerde Aytaç Durak’ın görevine iade edilip edilmeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in ‘konunun yargıda bulunduğunu’ belirttiği ve “Bundan memnuniyet duymuyoruz. Yargılamaların lehine bitmesini ve kendisini huzurla göreve iade etmeyi temenni ederiz” ifadesini de değerlendiren İzgioğlu “Samimi bulunmayan bu tür açıklamaların gerçekleri gizlemeye dönük olduğu ortadadır ve kamu yararının gözetilmediği anlaşılmaktadır.” diye konuştu.
BAŞBAKAN'A KÜFÜR EDENLER GÖREVDE
Durak’la ilgili bugüne kadar 83 müfettişin soruşturma yaptığını, gayri ciddi iddialarla hakkında açılan davaların çoğundan beraat ettiğini, kalanların da aynı şekilde sonuçlanmasının kuvvetle muhtemel olduğunu belirten MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu “Çeşitli suçlardan hakkında ceza verilmiş belediye başkanlarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanına küfür eden ve benzer suçları işleyen belediye başkanlarını görevde tutanlar, Adana’da MHP’den seçilmiş ve 238 bin vatandaşımızın oyunu almış bir yöneticiyi 34 aydır görevine iade etmeyerek, en başta halkın iradesini hiçe saymaktır. Adana halkı ‘Artık yeter’ deme noktasındadır. Adanalı vatandaşların sabrını zorlamak kimseye yarar getirmez” diye konuştu.
İADESİNİN ÖNÜNDE HİÇ BİR ENGEL YOK
İzgioğlu,  açıklamasını şöyle tamamladı:
“İlgili yasaya göre, belediye başkanlığının nasıl düştüğü açıktır. İstifa ederse ki, sayın Durak istifa etmemiştir. Başkanın vefatı halinde ki, halen hayattadır. Hakkında verilmiş yargı kararıyla; böyle bir karar da yoktur. Soruyorum; hangi durum Aytaç Bey ile ilgilidir. Hiç biri. Durumuna uyan tek bir şık var o da, siyasi kin ve siyasi hesapla görevinden alınmış olması.  Netice itibarıyla, İçişleri Bakanlığının onayı ile görevden alınan Sayın Aytaç Durak’ın aynı Bakanlık tarafından görevine iade edilmesinin önünde hiçbir engel yoktur. Hiç kimse Yargı’nın arkasına saklanarak, meseleyi farklı yöne çekerek, gerçekleri gizleyerek halkı kandırmasın. Bu noktada Yargının da, siyasi iradenin etkisinde kaldığı şeklindeki algıları değiştirmesi mümkündür. PKK propagandası yapmaktan ceza alanları görevine iade eden Yargı bunu, Adana’da seçilmiş yöneticinin ve seçmenin hakkını gözeterek, 34 aydır devam eden mağduriyete, zulme son vererek sağlayabilmelidir."