Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, öğrencilere serbest kıyafet serbestisi getiren uygulamanın, Türkiye için yeni bir ayrıştırma araçlarından biri haline geleceği uyarısında bulundu. İzgioğlu, en başta bölücü unsurların bunu başlatacağına dikkat çekti.

İZGİOĞLU’NDAN DESTEK İSTEDİLER

MEB’in serbest kıyafete geçilmesi kararına tepki gösteren Okul Kıyafeti Üretici ve Satıcıları Derneği Başkanı Ömer Ortakaya ve yönetim kurulu üyeleri MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu’nu ziyaret ederek destek istedi. Ortakaya, sadece Adana’da 50′den fazla okul kıyafeti üreten büyük firma, bu firmaların tedarikçisi olan onlarca tekstil atölyesi ve satış yapılan yüzlerce işyeri bulunduğunu belirterek “2013 siparişleri alınmış, kumaşlar dokunmuş ve dikim başlamıştı. Hepsi iptal oldu. Bu uygulamanın başlamasıyla birlikte bu firma ve işyerleri kapanma noktasına gelecek. Türkiye genelinde milyonlarca insan işsiz kalacak.” dedi. Ortakaya, ya kararın iptal edilmesini yada en azından 3 yıl ertelenmesini istediklerini söyledi.

YENİ BİR AYRIŞTIRMA ARACI OLABİLİR

MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ise, okullardaki tek tip kıyafet uygulamasının yerine düşünülen serbest kıyafet uygulamasının, Türkiye için yeni bir ayrıştırma araçlarından biri haline geleceği uyarısında bulundu. İzgioğlu “Türkiye, adım adım bölünmeye götürülürken, bu çalışma da planın bir parçası gibi görünüyor. Çünkü, serbest kıyafete geçilmesi, okulların kolayca istismar edileceği yeni bir alan olacaktır. Başta bölücüler bunu deneyecektir. Devlet boşluğu oluşturulmak istenen bölgelerde çok kolay istismar edilecek projedir. Projenin hayata geçmesiyle herkes, kendi kutsallarını ve ideolojilerini serbest kıyafetle temsil yarışına girebilir. Böylece, bugüne kadar belli bir disiplin içinde faaliyet gösteren ve ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştiren eğitim sistemi, tamamen kuralların tanınmadığı bir saha haline gelecektir.” dedi.

TEK TİP GİYSİ SUÇ ORANINI AZALTIYOR

İzgioğlu “Aldıkları talimatla bazı okul idarelerinin zamanını dahi beklemeden başlattığı bu uygulama, okullardaki güvenlik sorununu da çıkmaza sokacaktır. Öğrencilerin karıştığı suç oranını artıracaktır. AKP’nin ilham kaynağı olan ABD’de yapılan istatistiki çalışma sonuçlarına göre tek tipe geçilen eyaletlerde okul çevresindeki suç oranlarında yüzde 91, disiplin cezalarında yüzde 90, taciz olaylarında ise yüzde 96 düşüş meydana geldiği bildirilmektedir. Ayrıca bu uygulama ile zengin-fakir ayırımı daha bariz hale gelecektir. Türkiye’yi yönetmeyi, geliştirmeyi düşünecek genç dimağlar, marka sevdasıyla meşgul edilecektir. Toplum katmanları arasında zaten mesafesi açılmaya başlanan maddi ve manevi bağlar, daha genç yaşlarda koparılacaktır. Sosyal ayrışma erken yaşlarda ve eğitim yuvalarında filiz vermeye başlayacaktır.” diye konuştu.

İHANET AÇILIMININ BİR BAŞKA ADIMI

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu son olarak şunları kaydetti:

“Hiç kimse, AKP’nin derdinin başörtüsü olduğunu sanmasın. AKP’nin derdi, Türk milletinin kutsallarına hizmet etmek değildir. Şayet böyle bir dertleri olsa, Cuma hutbelerinde okunan Allah’ın ayetini yasaklamazlardı, son din İslam’ı yürürlükten kalkmış dinlerle eşit gösterme çabalarına destek vermezlerdi. Hülasa, Haçlı projelerinde eş başkanlık yapmazlardı. Asıl dert başka. Bütün bunlar bir arada düşünüldüğünde, bu yeni adımın tesadüf olmadığı görülüyor. ABD-AB-AKP-PKK’nın Türkiye’yi eyaletler cehennemine çevirme senaryolarıyla birlikte ele alındığında bu uygulamanın adı, öğrencileri de kıyafetlerle bölme projesi olacaktır. Bu uygulama, önceden planlanmış ihanet açılımının bir başka adımıdır. Netice itibarıyla MHP olarak her türlü ihanete, her türlü hain saldırıya çelikten sur olmaya devam edeceğiz. Bu uygulama, yerli forma üreticilerine de darbedir, ihanettir. Biz aziz milletimizin yanındayız. Esnafımızın ekmeğinin çalınmasına, küresel yabancı marka patronlarına sunulmasına rızamız olamaz. Hükümet, derhal bu projeden vazgeçmelidir.”