Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kabine üyelerinin Adana’daki işletmelerin, küçük esnaf ve sanatkarın, sokaktaki vatandaşın hem sağlık hem de ekonomik sorunlarına duyarsız kaldığına işaret etti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatile girmesinin hemen ardından Adana’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşın derdiyle dertlenmeye gayret eden Dr. Şevkin, pandemi sürecinin halkın tüm kesimlerini zor durumda bırakması nedeniyle sağlıkla birlikte ekonomik hayatın da adeta alt üst olduğuna dikkat çekti.

ADANA’DAN CEYHAN’A, CEYHAN’DAN ADANA’YA…

Halkın her kesimiyle görüşmeye ve çözüm önerilerini sunmaya gayret eden Dr. Şevkin, son 5 gün içerisinde yoğun bir programa imza attı.
Hafta sonunda Ceyhan İlçe Başkanı Fikret Cirit ve partilileriyle bir araya gelen Dr. Şevkin, ASKİ Ceyhan İlçe Koordinatörü Bekir Yalçın’a da Ceyhan’daki işyerinde taziye ziyaretinde bulundu, çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Akşam saatlerinde Ceyhan Narlık’ta Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ceyhan Şube Başkanı Zeki Gül ve Hacer Gül’ün kızı Ayşe Nazlı ile Necibe-Mustafa Evsen’in oğlu Ercan’ın nişan yüzüklerini takan Dr. Şevkin, bir gün sonra bu kez kardeşi Hakan Albayrak’ı genç yaşta kaybeden Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’i Ceyhan Asri Mezarlık’ta yalnız bırakmadı.


KURUMLARI, EMEKLİLERİ GEZDİ

Ceyhan’ın ardından Adana merkez ilçelerde gerek kurumları gerekse vatandaşları ve dernekleri gündemine alan Dr. Şevkin, Adana Müze Müdürlüğü’ne atanan Nalan Yastı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunup çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.
Adana merkezli Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta ve Müdür Yardımcısı olarak atanan, İller Bankası’nda uzun yıllar birlikte çalıştığı Dündar Gazi Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Dr. Şevkin, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Yüreğir Şube Başkanı Abdullah Çalık ve Yönetim Kurulu üyelerine de nezaket ziyaretinde bulundu. Dr. Şevkin, burada  yaptığı konuşmada, “Maaşları düşürülen, hak kayıpları ve geçim zorluğu yaşayan Türkiye’deki yaklaşık 12.5 milyon emeklimizin sorunlarını biliyoruz ve bu sorunların çözümü için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

MUHTARLARI, DERNEKLERİ UNUTMADI

Adana Seyhan Sarıhuğlar Mahalle Muhtarı Ertan Çinerkan ve Yeşiloba Mahallesi eski Muhtarı Ata Ürün’le de bir araya gelen Dr. Şevkin, ziyarette mahallelerin ve muhtarların genel sorunları ile birlikte çözüm önerilerini paylaştı.
Geçtiğimiz günlerde mahalle halkının destekçisi olmak için faaliyete başlayan Adana Seyhan Küçükdikili Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhsin Günsel ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra mahalle halkıyla da görüşen Dr. Şevkin, Seyhan Dağlıoğlu ve Yüreğir Yavuzlar Mahallesinde de vatandaşlarla dertleşti.
Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Adana İl Başkanı Hüseyin Talay, yönetim kurulu üyeleri ve Kocavezir Mahalle Muhtarı Fahrettin Erol’u da ziyaret eden Dr. Şevkin, Adana sokaklarında seyyar satıcılar ve vatandaşlarla da sohbet etti. Haşlanmış mısır yemeyi ihmal etmeyen Dr. Şevkin, eşi Nusret Şevkin’le birlikte pandemi sürecinde alışverişte yaşanan daralmayı yerinde gördü.

SORUNLAR ARTIYOR…

Koronavirüsün yayılması nedeniyle vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulunan Dr. Şevkin, virüs nedeniyle sınırlı ziyaretler gerçekleştirmeye çalıştıklarını ancak vatandaşın sorunlarının artış göstermesi nedeniyle her bölgeden, her kesimden görüşme talebi geldiğine dikkat çekti. Tüm olumsuzluklara inat halkın sosyal mesafeyi korumasını, gerekli önlemleri almasını ve maskesiz dışarı çıkmamasını öneren Dr. Şevkin, kabinenin büyük sorunlarla adeta boğuşan vatandaşın, esnaf ve sanatkarın ekonomik sorunlarına eğilmesini, Sağlık Bakanlığı’nın da Adana’da yaşanan virüs vakalarında, alınan önlemlerde şeffaf açıklama yapmasını beklediklerini sözlerine ekledi.