ADASO Başkanı Sadi Sürenkök’ün teşvik uygulamalarının Adana’ya büyük zarar verdiğini ifade etmesi üzerine Kamalak, “Teşvik adil olmalı, kentleri geriye değil ileriye taşımalıdır” dedi.

 

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, üç kez çıkarılan Teşvik Yasası uygulamalarından Adana’nın olumsuz ve derinden etkilendiğini vurguladı. Sürenkök, “2003 yılında kent ihracatının ithalatı karşılama oranı yüzde 102 iken yüzde 57’ye, sosyo-gelişmişlik endeksinde 8. sırada iken 2011 yılında 16. sıraya geriledi. Adana gerilemedi ama, teşvikten yararlanamadığı için diğer illerle aynı gelişme hızını gösteremedi” dedi.

 

Üretim maaliyetlerinin düşürülmesi taleplerine karşın, enerji fiyatlarında 3 kez zamla karşılaştıklarını belirten Sürenkök, “Rekabet ettiğimiz ülkelerle vergi, enerji ve istihdam maliyetlerinde eşitlenmek istiyoruz, bunun sağlanması halinde teşvik istemiyoruz” diye konuştu.

 

Suriye’de yaşanan olayların bölge ekonomisine büyük zarar verdiğini belirten Sürenkök, okullarda serbest kıyafet uygulamasının güvenlik, sosyal, psikolojik sorunlara neden olacağını, bu nedenle kararın gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

KAMALAK: TEŞVİK ADİL OLMALI

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, dengeli ve istikrarlı kalkınmanın önemli olduğunu ifade ederek, teşvik uygulamalarında gelişmişliğin hata olarak görülmemesi gerektiğini bildirdi.Kentlerin gelişmişliğinin hata olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Kamalak, “Teşvik uygulamaları adil olmalıdır. Geride olan iller mutlaka ileriye gitmeli ancak ilerdekiler de geriye düşürülmemelidir” dedi.

 

Suriye’deki olaylarla ilgili daha ilk günden itibaren Türkiye’nin bataklığa sürüklenmek istendiğini vurguladıklarını, ancak komploculukla suçlandıklarını ifade eden  Kamalak, ülkenin iyi yönetilmediğini, özellikle Suriye konusunda yanlış politika  izlendiğini bildirdi Patriotların Türkiye’nin güvenliğini tehdit eder hale geldiğini belirten Kamalak, Türkiye’nin adım adım adım Suriye’deki bataklığa ve savaşa sürüklendiğini kaydetti.