Kanal A TV’de yayınlanan Adana’nın seçimi” programında Gazeteci Murat Berhun’un sorularını yanıtlayan Karaca, Çukurovalının nasıl bir belediye ve nasıl bir belediyecilik istediğini, yaptığı mahalle çalışmalarında tespit etmeye çalıştığını söyledi.

Programda projelerini anlatan Karaca Çukurovalının temiz bir çevre, bakımlı park, bahçeler ve yollar ile toplu ulaşım konularında talepleri olduğunu ifade etti.  Seçildiği taktirde,  bu taleplerin karşılanacağını, katılımcı, şeffaf, halkçı belediyecilik anlayışı içinde belediye olarak herkesin memnun kalacağı bir Çukurova yaratmayı hedeflediklerini söyledi. 

Karaca, Baraj Gölü kıyısında oluşturulacak yüzme ve su sporları tesisleri ile yaz aylarının sıcağında Çukurovalının ve Adanalının biraz olsun rahatlaması sağlanacaktır dedi.

Gençlerimiz ve kadınlarımız için istihdam sağlayıcı kurs ve etkinlikler düzenlenerek iş olanakları yaratılması hedefleneceğini belirten karaca Çukurova'nın ticaret merkezine dönüştürülmesini hedeflediklerini söyledi ve Bu yolla hem istihdama katkı sağlayacaklarını hem de ilçenin ticari faaliyetlerine katkı sağlanacağını ifade etti. 

Kadına yönelik şiddetin arttığına dikkat çeken Karaca, ilçede kadın sığınma evleri kurulacağını, kadına yönelik şiddetin engellenmesi yönünde çalışmalar yapılacağını belirtti. Karaca, Diğer yandan son günlerde Adana'da tartışılan CHP dışından bazı isimlerin belediye başkanı adaylığı ile ilgili olarak;

CHP  büyükşehir  ve ilçe adaylarının partililer içinden çıkması gerektiğini, CHP dışından gelenlerin adaylık tartışmalarının parti tabanında ve kadrolarında  rahatsızlık yarattığını söyledi. Tartışılan isimlerin aday  olmayarak da CHP'ye destek verebilmesi gerektiğini söyledi. CHP kadrolarının, AKP faşizminin her alanda yarattığı tahribatı bitirmeye kararlı olduğunu ve bu yolla siyasi mağduriyetlerin başta olmak üzere tüm hukuksuzlukların hesabının sorulacağını ve mağduriyetlerin giderileceğini ifade etti.