Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler, kamu çalışanlarının yaşadığı sorunları yakından takip ettiklerini ve bu sorunların çözümü için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

KAMU-SEN’DEN ÇÖZÜM DOSYASI

Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Adana İl Temsilcisi Kamil Köse ve Konfederasyona bağlı sendikaların Adana’daki şube başkanları, MHP Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler’i ziyaret ederek, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısının çalışma barışını daha da bozacak içeriğe sahip olduğunu belirttiler. Heyet, tasarının değiştirilmesi için hazırlanan değişiklik teklifini içeren bir dosya sunarak destek istediler.

ÇALIŞMA BARIŞI BOZULUR

Kamil Köse, ziyarette yaptığı değerlendirmede “Türkiye Kamu-Sen olarak, 4688 sayılı kanunda yapılacak değişikler ile halen devam eden pek çok haksızlıklar giderilmeyeceği gibi yeni sorunları da beraberinde getirecektir. Farklı kurumlarda emsali bulunan unvanların ücretleri eşitlenmeye çalışılırken, kamu görevlilerinin büyük çoğunluğunu oluşturan öğretmen, din görevlisi, hekim dışı sağlık personeli, polis, subay, ast subay, profesör, doçent, yardımcı doçent, araştırma görevlisi gibi birçok kamu görevlisi görmezden gelinmiştir. Bu personelin ücretlerinde hiç artış yapılmayan hatta tazminatları azaltılan kamu görevlileri bulunurken, diğer tarafta ücretleri yüksek oranlarda artacak kamu görevlilerinin varlığı çalışma barışının bozulmasına yol açabilecektir.  Yapılan düzenlemenin eşit işe eşit ücret getirmesi hususunun, en düşük ortak paydada değil; ancak kimseyi hak kaybına uğratmadan gerçekleşmesi ile mümkün olacağını ifade etmek istiyoruz.  Bunun sağlanması için yapılacak düzenlemelerin muhataplarından kaçırılarak değil; ortak çalışma yaparak hayata geçirilmesi gerektiğini belirtmek istiyoruz” dedi.

4688 SAYILI KANUN TASARISI

Köse, şöyle devam etti:

“4688 sayılı Kanunun 15 inci maddesi, uluslararası hukuk standartlarına uygun hale getirilmeli, sendika üyesi olabilecek kamu görevlilerinin kapsamı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm sivil memurlar ile ceza infaz kurumlarında çalışan kamu görevlileri ve Emniyet teşkilatında çalışan diğer hizmet sınıflarına dâhil personeli de kapsayacak şekilde genişletilmelidir. Toplu sözleşme hakkının kullanılması ile ilgili kapsam, mümkün olduğunca geniş tutulmalı, toplu sözleşme görüşmelerinin kapsamını daraltacak her türlü ifade, kanun metninden çıkarılmalıdır. Yerel Yönetimlerle Toplu Sözleşme yapılması zorunlu olmalı, yerel yönetimlerde yapılacak sözleşme görüşmelerine de o yerel yönetimde en çok üye kaydetmiş üç sendikanın temsilcilerinin katılması sağlanarak, toplu sözleşme sisteminin her düzeyinde uyum oluşturulmalıdır. Yerel yönetimlerde yapılacak sözleşmelerde ayrımcılık yapılmasının önüne geçilmelidir.”

KÖSE DOSYAYI ÜÇKARDEŞLER7E VERDİ

Köse, her geçen gün artarak yaşanan sorunların çözümü için Türkiye Kamu-Sen’in 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısının bazı maddelerinin değiştirilmesi lazım geldiğini ve bunun için değişiklik teklifi hazırladıklarını da bildirdi. Köse, “Toplu Sözleşme Kanunu Tasarısı Taslağında yer almasını istediğimiz konular” başlıklı dosyayı MHP İl Başkanı Üçkardeşler’e sundu.

ÜÇKARDEŞLER’DEN DESTEK MESAJI

MHP Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler ise, Türkiye Kamu-Sen’in ve bağlı sendikaların yaptığı çalışmaları övdü. Her türlü milli meselede net bir duruş gösteren ve bu çizgisini her alanda her zaman devam ettiren Kamu-Sen’in çalışma hayatındaki istikrarın, barış ve huzurun temin ve tesisinde, kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini savunmada takdire şayan bir gayret içinde olduğunu gözlemlemekten gurur duyduklarını ifade etti. Üçkardeşler, “Biz Milliyetçi Hareket olarak her zaman kamu çalışanlarının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Biz meseleye sadece çalışanlar açısından değil ve aynı zamanda hizmet alan vatandaşlarımız açısından da bakmaktayız. Dolayısıyla ifade etmek isteriz ki, çalışanları mutlu edecek her türlü adım, biliyoruz ki hizmet alan vatandaşlarımıza da olumlu yansıyacaktır” diye konuştu. Üçkardeşler, Köse’nin teslim ettiği dosyayı MHP Genel Merkezi ve MHP Adana milletvekillerine ileterek her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.