Karaisalı Belediye Meclisinden CHP’ye Kınama

Türkiye Büyük Millet Meclisinde dün yaşanan olayla ilgili AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Ekici bir konuşma gerçekleştirdi.

Ekici konuşmasında, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve sözcüleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir milli mücadele verirken birlik ve beraberliğimizin teminatı Cumhurbaşkanımıza ağır şekilde saldırmakta ve Suriye’deki mücadelemizi zafiyete uğratmak için mücadele etmektedir. Her bir Türkiye sevdalısı buna sessiz kalamaz. Türkiye düşmanı hangi yapı varsa onlara ses çıkarmayanlar, eli kanlı Esad’a ses çıkarmayanlar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a en ağır hakaretleri yapmaktalar. Daha önce Fetö’nün sözcülüğüne soyunan Kılıçdaroğlu şu an da Esad’ın sözcüsü gibi konuşmakta ve Esad’ın askerlerinin Mehmetçiği koruduğunu iddia edecek kadar ileri gitmektedir. Toplumsal uzlaşı zemini yok edilmek istenmektedir. En çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz dönemde dış cepheyi zafiyete uğratmak için iç cepheyi parçalamaya çalışmaktadır. Esad’ın gazetecisi Nidal Sabeh’in müttefikimiz diyerek Kılıçdaroğlu’nun Türkiye karşıtı açıklamalarını paylaştığı da ortadadır" ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili Başkan Aslan ise, "Cumhurbaşkanımız Türkiye'yi temsil ediyor. Eleştiri olabilir ama eleştirinin de seviyeli olması gerekiyor. Hakarete varacak şekilde hiç bir siyasi partinin liderine eleştiri yapılamaz. Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberliktir. Bu tarz kışkırtıcı konuşmaları hoş bulmuyorum. Ben şahsım adına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve sözcülerini gerçekleştirdikleri konuşmalardan dolayı kınıyorum" dedi.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündeme geçildi. Gündemde bulunan 1 madde meclis üyeleri tarafından görüşülerek karara bağlandı.

Bir sonraki meclisin gün ve saatinin belirlenmesiyle meclis oturumu sona erdi.