Cumhuriyet Halk Partisi İl Binası’nda düzenlenen basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana ziyareti değerlendirildi. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ve Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in sürpriz katılım gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan İl Başkanı Zeydan Karalar, sözlerine medya emekçilerine teşekkür ederek başladı. Karalar, işadamlarının, Kılıçdaroğlu’nun Adana, Türkiye ve dünya ekonomisiyle ilgili donanımından çok etkilendiğini, defalarca kendisine ilettiklerini açıkladı.

 

Karalar, “Öncelikle, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana ziyaretini baştan sona izleyen medya mensuplarına, basın emekçilerine teşekkürü borç biliyorum.

Halkımız Sn. Kılıçdaroğlu’nu ‘Başbakan Kemal’ sloganlarıyla karşılamış ve aynı sloganlarla uğurlamıştır. 9 Aralık Cuma günü kentimize gelen Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, özellikle işadamlarıyla bir araya geldiği toplantıda çok önemli açıklamalar yapmıştır. Genel Başkanımız, CHP’nin geçmişte ekonomik sorunları çözme yeterliliğinden uzak bir parti olduğuna dair suçlamalara maruz kaldığını dile getirerek, CHP’nin ekonomi kurmaylarının ülkede ve dünyada yaşanan krizleri, gelişmeleri son derece iyi okuduğunu, sorunlarla ilgili çözüm önerileri, gelecekte yaşanacaklarla ilgili uyarılarda bulunduğunu hatırlattı. Genel Başkanımızın Adana, Türkiye ve Dünya ekonomisiyle ilgili bu denli bilgili olması, işadamlarını çok etkiledi. Beni arayan 30’a yakın işadamı toplantının son derece tatmin edici olduğunu söyledi” dedi.

CHP, ÜLKENİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE HAZIR KADROLARA SAHİP

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının çok önemli ve CHP’ye yönelik bazı suçlamaları tamamen çürüten açıklamalar olarak niteleyen Karalar, “ Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, partinin proje üretemediğine dair de suçlamalara maruz kaldığını ifade ederek, ‘CHP seçimden önce ülkedeki hemen her sorunla ilgili projelerini halka anlatmıştır. Sağlıktan ekonomiye, kadınların sorunlarından işsizliğe, ülkede kadar ne kadar problem varsa çözüm önerileri içeren dev projelerle halkın karşısına çıkmıştır’ diyerek, CHP’nin söz konusu problemlerle ilgili ne denli hazırlıklı olduğunu özetlemiştir. Sn. Genel Başkanımız Adana’da sabah başladığı etkinleri akşam saatlerine kadar aralıksız sürdürmüş, Adana’dan ayrıldıktan hemen sonra başka illerimizde Cumhuriyet Halk Partisini ve projelerini halka anlatmaya devam etmiştir” şeklinde konuştu.

ADANALI AKP’DEN HESAP SORMALI

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, halkın kendisi için uygun gördüğü “Başbakan” sıfatını almaya doğru emin adımlarla yürüdüğünü kaydeden Karalar sözlerini şöyle tamamladı: “Sn. Kemal Kılıçdardoğlu, Adana’yı ne kadar iyi bildiğini ve Çukurova’ya büyük önem verdiğini açıkça dile getirmiştir. ‘Adana Yaşar Kemal’in, Orhan Kemal’in, Abidin Dino’nun kentidir. Toprakları gibi insanları da bereketli ve verimlidir. AKP Adana’ya gereken önemi vermeyerek, bugün kentte yaşanan sorunları çözmede yetersiz kalmıştır. Adanalı bunun hesabını sandıkta sormalıdır’ diyerek, gerçekleri kamuoyuna bir kez daha haykırmıştır.

Kendisini en kısa zamanda yeniden Adana’da görmek için çalışmalara şimdiden başladık.”