Adanahabermerkezi.com

Gündemde olan ve işçi maaşlarının ödenmesi ve bazı hizmetlerin devamı için istenen 169 Milyon Liralık borçlanma yetkisi ciddi tartışmalara neden oldu. Başkan Karalar borçlanacak paranın nerelerde kullanılacağını grup başkan vekilleriyle tek tek yazabileceklerini belirti. Oylamada Cumhur ittifakı Meclis üyelerinin oylarıyla borçlanma talebi, oy çokluğuyla Komisyonda olduğu gibi red edildi. Bunun üzerine izleyici sıralarından sesler gelmesi üzerine Ak Parti ve MHPli meclis üyeleri tepki gösterdi. “Siyaset yapıyorsunuz. Bunları dışarı çıkartın” diyen MHP ve Ak Partili üyelerin sert itirazlarına Başkan Karalar “Biz kimseyi çağırmadık isteyen gelir izler. Onlarda sakin şekilde izlemek zorunda. Ayrıca siz siyasetin Allah’ını yapıyorsunuz” diyerek karşılık verdi.

“TAKDİR KAMUOYUNUN”

Meclis üyelerinin bazılarının parmak sallayarak divana doğru yürümeleri üzerine Başkan Karalar “Parmak sallama” diyerek tepki gösterdi. Ardından Karalar “Borçlanma talebi oy çokluğuyla red edildi. Hayırlı olsun. Takdir kamuoyunundur” dedi.

Başkan Karalar ardından meclis toplantısından ayrıldı.

“BİZİM ÇIKARDIĞIMIZ İŞÇİ ŞUANA KADAR 666 KİŞİDİR”

Meclis oturumunda bu maddeden önce yine işçi çıkışları konusunda tartışma yaşandı. Gündem dışı konuşmalarda konu gündeme gelirken Başkan Karalar “Bin 200 işçi çıkarıldı deniliyor. Doğru bilgi değil. Bize sorun diyoruz. Ama sormuyorsunuz” dedi. Başkan Karalar şöyle devam etti;

“Ben Meclisi de de halkı da yanıltamam. Hedefimiz Belediyede gelir gider dengesini oluşturmak. Şuana kadar Büyükşehir’de 537 işçinin çıkışı verildi. Bunların 125’i kendi emekli oldu, 88’i de kendi istifa etti. ASKİ ile birlikte toplan 879 kişinin iş akdi fesh edildi. Emekli ve kendi istifa edenleri çıkarırsak toplamda 666 işçiyi çıkarmışız. Hiçbir zaman alın teriyle çalışan kardeşimizi çıkarmayı düşünmedik. Bunu unutmamak lazım”