AÇILIŞA ÖZDİŞ’TE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, Kanalyurt Mahallesi’ndeki seçim bürosunu vatandaşların yoğun katılım ile açtı. Açılışta Karalar’a eski milletvekillerinden ve Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Özdiş’te eşlik etti.

 

“AKP ÜLKEYİ YÖNETEMEMEKTEDİR”

AKP hükümetinin Ülkeyi zor duruma düşürdüğünü belirten CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, tüm dünyanın Türkiye’yi konuştuğunu, ülkeyi bu duruma sokmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi. Karalar burada yaptığı konuşmada “Şimdi televizyondan izliyorsunuz. Akşam televizyon izlerken moraliniz bozuluyor. Ülkeyi idare edenler yüzünden moraliniz bozuluyor. Herhalde dünyada eşine rastlanmayan bir hükümetle karşı karşıyayız. Benim aklım erdi ereli öyle bir hükümet görmedim. Adına ne derseniz deyin; Katı, faşist, totaliter, otoriter…  Hiçbir ülkede bizim ülkemizdeki kadar kötü bir yönetim olmamıştır. 1 haftadır dünya Türkiye’yi konuşuyor. Dünya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı konuşuyor, dünya bakanları, dünya bakanların oğullarını konuşuyor. Türkiye bunu hak etmiyor ve hiçbir kimsenin Türkiye’yi bu hale sokmaya hakkı yoktur“ ifadelerini kullandı.

 

“SİYASİ TERCİHLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ”

AKP hükümetinin ülkeyi yönetemez duruma geldiğini söyleyen Zeydan Karalar, herkesin siyasi tercihini gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. Karalar, “Hepimiz farklı siyasi partilere ol vermiş olabiliriz. Belki Ak Parti’ye oy verenizde vardır. Sonuçta siz bu oyları verirken ülkeyi ayrıştırsınlar, bölsünler diye mi veriyorsunuz? Hukuku katletsinler diye mi oy veriyorsunuz?  İyi yapsınlar diye oy veriyorsunuz. Oy vermeyi ciddi alalım. 4 yıla bir sandığa gidip geleceğimizi oyluyoruz Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini oyluyoruz. Oy vermek kutsal bir vatandaşlık görevidir. Yerine getirilmelidir. Getirilirken hassas bir şekilde getirilmelidir. Bu dönem çok çok önemli bir dönem… Aslında yıllardan beri önemli seçim budur deriz ancak durum düzelmediği için her seçime önemli diyoruz. Biz bu seçimde en önemli seçimlerden bir tanesidir. Eğer bu seçimde oy kullanmazsak, Türkiye’nin birleştirici gücünde Cumhuriyet Halk Partisi’nde birleşmezsek durum çok vahim” şeklinde konuştu.

 

HER ZAMANKİNDEN FAZLA BİRLİKTELİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Zamanın ayrışma değil birleşme zamanı olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, birlikteliği sağlayıp Adana’nın makus talihini yeneceklerini söyledi.  Karalar konuşmasında, “İbrahim Özdiş yanımda. 16 arkadaşla yarıştık, 15 ile birlikteyiz. Şimdiye kadar hiç olmadığı kadar birlikteyiz... Zaten hiç olmadığı kadar birlikte olmalıyız... Bu memleket bizim, bu memleketi seviyoruz. Bizler bu memlekette yaşamayı da seviyoruz. Bu güzelim Adana sanayisi olan… fabrikası olan Adana…  şimdi gitti o Adana işi, aşı olamayan, kadınımın, gencimin yüzü gülmeyen bir Adana var. Bu gidişi durdurup Adana’nın makus talihini değiştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.