Eyüp Torun ve Ümit Anaç'ın yazdığı 2 perdelik polisiye komedi tiyatro oyunu Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahneye konuldu. Tiyatro oyununu Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Orhan Sümer birlikte izledi. Oyun öncesi Manisa'nın Soma ilçesinde şehit düşen 301 maden şehidi için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

KÜLTÜR VE SANATA ÖNEM VERİLECEK

Oyun öncesi istek üzerine tiyatro sahnesine çıkarak bir konuşma yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye olarak kültür ve sanata yatırımları olacağını belirtirken Adana'da ciddi anlamada kültür merkezi ve tiyatro salonu eksikliği olduğunu bu anlamda üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Karalar,"Seyhan'da kültür ve sanatla ilgili yatırımlar yapacağız. Adana'da ciddi derecede kültür merkezi ve tiyatro salonu eksikliği var. Bu anlamda üzerimize düşeni yapacağız" şeklinde konuştu.

 

"MİLLİ BAYRAMLARIMIZI UNUTTURMAYACAĞIZ"

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için önemli hazırlıklar yaptıklarını ancak Soma'da meydana gelen kaza nedeni ile kutlamaları iptal ettikleri hatırlatan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar milli bayramları unutmayacakları ve unutturmayacaklarını söyledi. Karalar, "Eskiden milli bayramlarımız coşku ile kutlanıyordu. Uzun süre sonra Seyhan Belediyesi'ni aldık. Önümüzdeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşku ile kutlamayı planlamıştık. Gençler için Gripin'i benim isteğimde Selda Bağcan'dı. Olağan üstü bir şölenle kutlayacaktık ancak ne yazık ki istemeyen kaza nedeni ile iptal ettik. Manisa'nın Soma ilçesinde hepimizi acıya boğan o kaza yaşandı. Bu nedenle iptal etmek durumunda kaldık. Çünkü gereği de buydu. Şunu şuradan söylemek isterim ki; Biz 23 Nisan'ı 19 Mayıs'ı 30 Ağustos'u ve 29 Ekim'i unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadelerini kullandı.