Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Tamer Gülcan ve yönetim kurulu üyeleri, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı makamında ziyaret etti.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a başarılar dileyen Tamer Gülcan, AGİAD'ın hazırladığı 'Marina Port' projesini Başkan Karalar'a sundu. Gürcan yaptığı açıklamada, "Seyhan Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar'a hayırlı olsun ziyaretine geldik. Gerçekten Adana'mız için yeni bir dönem, yeni bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Adana'mız yaşanılabilecek önemli bir kent. Bu kenti daha yaşanılır bir hale getirebilmek için hep birlikte çalışacağız. Seyhan, Adana'mız hatta Türkiye için önemli bir ilçe... Başkanımıza bu bölgede yapılacak yatırımlarla desteklemek amacıyla ziyarette bulunduk. Bu arada AGİAD olarak 'Marina Port' projemiz var. Bu projeyi kendisine sunmak, teslim etmek istiyoruz. Bu projeyi Adana'ya kazandırmak konusunda destek istiyoruz. Sayın Başkanın Adana'ya yapılacak her türlü yatırımın yanında olacağını biliyoruz" şeklinde konuştu.


AGİAD'ın Adana'nın yararına olan projeler ürettiğinin altını çizen Zeydan Karalar, 'Her şey Adana için' ilkesi ile projeye destek vereceklerini söyledi. Karalar,"AGİAD eğer ki bir şey düşünüyorsa bu muhakkak Adana'ya çok şey kazandıracak bir projedir. Adana'nın lehine olacak bir projedir. Bizde AGİAD'ın projesinin arkasında olacağımızı söylemek isterim. Her şey Adana için..." ifadelerini kullandı.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE İSTİHDAM

AGİAD'ın ziyaretinde Adana'nın sorunları da görüşüldü. Adana'nın en önemli sorununun

çarpık kentleşme ve işsizlik olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yapacakları kentsel dönüşüm çalışmalarında Adanalı müteahhitleri tercih ederek hem istihdama hem de ekonomiye katkı sağlayacaklarını söyledi. AGİAD Başkanı Tamer Gülcan'da, Karalar'ın bu tercihinin Adana'ya önemli katkılarının olacağının altını çizdi.