CHP İl Binası’nda partililerle bir araya gelen CHP PM Üyesi Murat Karayalçın, Adana’nın ve Adanalı CHP’lilerin çok önemli olduğunu belirterek, “Adana, Türkiye’dir. Önümüzdeki dönemde art arda yapılacak seçimlerde hükümeti gönderip, belediyeleri almalıyız. Bunun için dökmediğimiz tek damla ter kalmamalı” dedi. CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer ise, Murat Karayalçın gibi birikimli, sosyal demokrasiye gönül vermiş, belediyecilik uzmanı, başbakan yardımcılığı yapmış bir parti büyüğünü il binasında ağırlamaktan onur duyduklarını aktardı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi (PM) Üyesi, Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, CHP İl Binası’nda partililere hitap etti. “Adana, Türkiye demektir” diyen Karayalçın, “Türkiye’de, Adana gibi, toplumun her kesiminin temsil edildiği illerimiz var. Adana’nın aldığı yoğun göçü Adanalılaştırması, kentlileştirmesi, potasında eritmesi gerekiyor. Türkiye’de 10 milyonlarca insan kent yoksulu olarak yaşıyor. Bu insanların kurtuluşu için, insanca yaşamaları için sosyal demokrasi anlayışını hakim kılmalıyız. Sloven bir filozof, ilk kez1860’larda telaffuz edilen proletaryanın yerini kent yoksullarının aldığını söylüyor. İşte biz bu insanları kucaklayıp, dertlerine derman olacağız” şeklinde konuştu.

 

Adana’nın ve Adanalıların CHP için çok önemli olduğunu söyleyen Karayalçın, kendisini dinlemeye gelen CHP’lilere hitap ederken, “Sizin emeğiniz  partimiz için çok önemli. Önümüzdeki  dönemde yapılacak art arda seçimler dolayısıyla Türkiye siyasi tarihinin en ilginç dönemlerinden birine giriyoruz. Yerel seçimler, genel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi ve ardından muhtemel referandum yaşanabilir. Bu seçimlerde hükümeti gönderip, belediyeleri almalıyız” dedi.

DÖKMEDİĞİMİZ TEK DAMLA TERİMİZ KALMAMALI

Güvenilir kaynakların yaptığı araştırmalara göre halkın yarısının daha çok özgürlük talebi olduğunu, yarısından fazlasının da geçinemediğini dile getirdiğini kaydeden Karayalçın sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu aşamada CHP’nin politikaları, projeleri ve icraatlarıyla ‘Ben varım’ demesi gerek. Biz partililer olarak daha çok çalışacağız. Ter dökeceğiz. Dökmediğimiz bir damla ter bırakmayacağız.”

 

Türkiye’de yapılmaya çalışılan kentsel dönüşümle ilgili de görüşlerini açıklayan Karayalçın, 20 yıl önce, Türkiye’de henüz kentsel dönüşüm düşüncesi yokken Ankara Belediye Başkanı  olarak Dikmen Vadisi ve Portakal Çiçeği Vadisi projelerini sosyal demokrat icraatlar olarak hayata geçirmiştik. Bugün Türkiye genelinde gerçekleştirilmek istenen kentsel dönüşüm projesi için kaynak yok. 2-B’den gelen paranın kullanılacağı söyleniyor. 400 milyar liralık bir proje için şu ana kadar 750 milyon lira toplanabildi” dedi.

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer ise, Murat Karayalçın gibi birikimli, sosyal demokrasiye gönül vermiş, belediyecilik uzmanı, başbakan yardımcılığı yapmış bir parti büyüğünü il binasında ağırlamaktan onur duyduklarını aktardı.